Ugrás a cikkhez
Reklám

A falubeliek elmondása szerint a 8 éves sólyi kislány kezei hátra voltak kötözve, és egy hurok volt a nyakában, amikor megtalálták a meztelenre vetkőztetett holttestét a Királyszentistván mellett lévő patakmederben. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „egy hirtelen kialakult érzelmi döntés” miatt következhetett be a bűncselekmény, részleteket azonban nem közölt a gyilkossággal kapcsolatban. A helyiek attól tartottak, hogy a kislányt nemcsak összeverte, de meg is erőszakolta a gyilkosság elkövetését beismerő 16 éves hajmáskéri "fiú".

A 24.hu megkereste a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy hozzák nyilvánosságra, mit állapított meg az igazságügyi szakvélemény.

"A kérdéses eset kapcsán az igazságügyi szakértői vélemény alapján nem történt szexuális erőszak" – válaszolták.

Mint korábban már napvilágot látott, a "fiú" mélyszegénységben, nagyon rossz szociális körülmények között élt. Nemrég kilakoltatták őket, a család abból tengődik, amit a gyerek anyja közmunkásként a helyi önkormányzatnál keres.

A "fiú" állítólag már régóta tervezte, hogy kipróbálja, milyen érzés embert ölni. Ez pedig felveti a szülők felelősségét is. Ezért arról is megkérdezték a rendőrséget, tervezik-e az apa és az anya felelősségre vonását az ügyben.

"A nyomozás jelenlegi adatai nem támasztják alá a gyanúsított szüleinek a felelősségre vonását" – írták válaszukban.

Mint ismeretes, a kislány eltűnését az édesapja jelentette be múlt pénteken. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták szombat hajnalban. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

A nyolcéves kislány édesanyja akkor azt mondta, hogy szombaton, a rendőrségen láttak egy 15 éves "fiatalembert", akit bilincsben kísértek, és az asszony fia ráismert a volt osztálytársára. A gyanújuk be is igazolódott. Az őrizetbe vett hajmáskéri "fiú" hétfőn a helyszínen mutatta meg a rendőröknek, hogyan végzett Adriennel. Beismerő vallomása után előzetes letartóztatásba helyezték.

F. Ferenc ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából