Ugrás a cikkhez
Reklám

Káros, ha a párt belső fórumaira tartozó vélt vagy valós vitákat a sajtón keresztüli üzengetéssel akarják megoldani – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdán. Hozzátette: nem érzékeli azt, hogy a pártszakadás reális forgatókönyv lenne, bízik abban, hogy mindenki felelősen áll a párt jövőjéhez. Mint mondta, megérti, hogy egy „felfokozott kongresszus után” vannak csalódott hangok és vélt vagy valós sérelmek, de rossz és káros a sajtón keresztüli üzengetés.



Fotó: alfahir.hu

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e egymással Toroczkai László és Sneider Tamás megválasztott elnök a kongresszus óta, Mirkócki Ádám azt mondta: nincs erről tudomása, mert nem tagja az elnökségnek, de ismeretei szerint ma van az első elnökségi ülés, vagyis még nem került sor semmilyen érdemi döntésre.

Szintén kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám túlzásnak tartotta Toroczkai László azon véleményét, hogy ha ő feláll a pártból, akkor mindenki vele tart majd, csak a frakció marad. A politikust arról is kérdezték, hogy a Jobbik múlt heti elnökválasztásán alulmaradt Toroczkai László sajtónyilatkozataiban nem zárta ki a pártszakadás lehetőségét és úgy vélte, hogy a többség őt támogatja.

A politikus beszámolt arról is, hogy sajtóinformációk szerint folyamatban van a letelepedésikötvény-program újratöltése, így más formában, könnyebb, kedvezőbb feltétekkel indulhat újra a „letelepedési biznisz”. Szerinte a kormány nem cáfolta megfelelően ezt hírt, és az sem véletlen, hogy 2017-ben csak felfüggesztették a konstrukciót, hiszen ez már azt vetítette előre, hogy a választások után újra elindítják majd. Hangsúlyozta: nemzetbiztonsági kockázatokat hordoz, hogy a kötvény általi letelepedés után családegyesítés formájában újabb tömegek érkezhetnek, és nyilvánvaló, hogy a titkosszolgálati erőforrások nem elégségesek egy ilyen szintű konstrukció 100 százalékos biztosításához.

Közölte: a Jobbik az Országgyűlés megalakulása után ismét benyújtotta a parlamentnek azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely a letelepedésikötvény-biznisz lehetőségét is ki akarja zárni, nem csak a Brüsszel által belengetett kvótákat. Mirkóczki Ádám a Jobbik nevében arra kérte a Fidesz-KDNP-t, hogy támogassa a Jobbik javaslatát, és végre ne csak a „kommunikációs térben”, a népszavazás és a nemzeti konzultáció eszközével nyilvánítson véleményt, hanem tettekkel védje meg az országot a bevándorlóktól.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik megszavazza-e majd a Fidesz által tervezett alaptörvény-módosítást és a Stop Soros törvénycsomagot, Mirkóczki Ádám azt mondta: ha olyan alaptörvény-módosítás lesz, amely valóban az ország védelméről szól, és semmilyen trükköt nem tartalmaz, akkor azt biztosan támogatják. Ugyanakkor jelezte: az alkotmánymódosítás és a Stop Soros esetében is megvárják a szövegszerű javaslatokat.

(MTI)

Korábban írtuk: Jobbikon belüli platform megalapítását vetette fel Toroczkai az Echo TV-ben





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából