Ugrás a cikkhez
Reklám

A Hetek információi szerint az újonnan megválasztott magyar miniszterelnök egyik első útja Jeruzsálembe vezethet.




"Előreláthatólag a következő hetekben Orbán Viktor miniszterelnök Izraelbe utazik Benjamin Netanjahu miniszterelnök meghívására" - ezt jelentette be Yossi Amrani izraeli nagykövet csütörtökön Pécsett az Izrael Állam 70. évfordulójára rendezett ünnepségen, amelyre a Pécsi Hit Gyülekezete szervezésében a Palatinus Szálló dísztermében került sor.

Az izraeli nagykövet a Hetek kérdésére megerősítette az értesülést. Yossi Amrani hozzátette, Netanjahu miniszterelnök az áprilisi választások után küldött gratuláló levelében hívta meg a magyar kormányfőt, amit Orbán Viktor elfogadott.

A pécsi ünnepségen többek között részt vett és beszédet mondott Páva Zsolt, a város polgármestere és Hack Péter, a Pécsi Hit Gyülekezete vezetője. A rendezvényen egy új dokumentum filmet is bemutattak, Márkus József és Bárány László alkotását, amely a 70 éves zsidó állam történetét mutatja be történelmi és spirituális távlatban - írja a Fidesz kedvenc szektájának lapja.

Korábban írtuk: Orbán Viktor első külföldi útja Varsóba vezet

Magyarország és Szlovákia további intenzív együttműködéséről írt Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök Orbán Viktornak az újraválasztása alkalmából küldött gratuláló levelében – közölte pénteken Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A szlovák miniszterelnök kiemelte: az elmúlt időszak közös együttműködése mindkét országnak jelentős, kézzelfogható eredményeket hozott, és ezek mindkét ország polgárainak javára váltak.

Örömét fejezte ki, hogy a sikeres együttműködés folyamatos fejlődést biztosított nemcsak politikai, hanem gazdasági, energetikai, kulturális és társadalmi szinten is.

Peter Pellegrini reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú kapcsolatok továbbra is élénken fejlődnek, és a visegrádi országok (V4) együttműködésén belül, valamint európai szinten is folytatódik az intenzív és konstruktív együttműködés.

Havasi Bertalan az MTI érdeklődésére azt is közölte: Orbán Viktor miniszterelnökké választása utáni első hivatalos útja Lengyelországba, Varsóba vezet, már jövő hétfőn.

Korábban írtuk: Zsidóimádatból jeles: csak három EU-ország nagykövete hajlandó hajbókolni az amerikai nagykövetség jeruzsálemi megnyitása előtti fogadáson, de Nagy Andor köztük lesz





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából