A Krétakör-alapító Schilling Árpád elhagyja Magyarországot. A keresztény- és magyargyűlölő rendező a nemzetközi Arte csatornának nyilatkozott: családjával Franciaországba költözik.



Schilling Árpád

“Idén Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy választási győzelme esetén ütni fog a bosszú órája. A miniszterelnök a saját országának állampolgárait fenyegeti. Ez őrület itt, az Európai Unió szívében” – nyilatkozta a rendező a német nyelvű tévécsatorna műsorában, melyet a Színház.org idézett.



Schilling Árpád és felesége a Lúzer című előadásban

A megszűnő támogatások és az állandó adóellenőrzések miatt a művész, akit külföldön is elismert rendezőként tartanak számon, úgy érzi, nincs maradása - fájlalja a portál. Elmondása szerint a hazai színházi szcéna hátat fordított neki. “Egyedül érzem magam, pont egy olyan időszakban, amikor szolidaritásra és támogatásra lenne szükségem. Számomra nem maradt más, csak az emigráció” – fogalmazott a cigánysimogató, keresztényellenes, betelepítéspárti, Klubrádiót féltő, repedt seggűek pluszjogaiért kiálló Schilling Árpád.

(Kuruc.info - Színház.org nyomán)

Kapcsolódó:

- Egy kis belháború: állítólag a Vígszínház egykori igazgatója akarta orális szexre kényszeríteni Schilling Árpád feleségét

- A mocskos szájú rendező: a püspök "…menjen a picsába!"

Egy csokorra való Schilling felforgató tevékenységéből:

- "Ez volt minden idők legnagyobb Pride-ja! [...] sokkal szabadabb volt, mint a korábbi években"

- Az országba betörő Ahmedek bocsánatáért esedeztek hazaáruló liberálisok és a menekültmesét bevevő agyhalottak Röszkénél

- A Röszkénél hazánkra rontó migránshad vezérének szabadon bocsátását követelték a felforgatók Budapesten

- A muszlim betelepítésért tüntetnek Robertáék - úgy tűnik, nem tudják, mi a buzik büntetése az iszlám szerint

- "Sulyok Miklós ellenzéki szakács" - itt egy újabb önkéntes ballib feketelista