Ugrás a cikkhez
Reklám

Toroczkai László írja a Facebook-oldalán:

A tegnapi elnökségi ülést követően, Vona Gábor tényleges lemondása, és az egyszemélyi felelősség tisztességes és férfias vállalása után nem lenne korrekt közölnöm azt a hosszabb írásomat, amelyben a hibákat, a bukás okait sorolnám fel, illetve azt bizonygatnám, hogyan hagytak ki alelnökként az elmúlt két évben a legtöbb stratégiai döntésből. Most előre kell néznünk. Eddig is tartottam a sort, a kampány idején folyamatosan jártam az országot, rengeteg választókerületben kampányoltam, mert arra a sok ezer fős bajtársi közösségre gondoltam, amelynek tagjaként rengeteg honfitársammal együtt immáron két évtizede építjük a szebb jövőt. A Jobbik ugyanis nem Vona Gáborból vagy Toroczkai Lászlóból áll, hanem abból a sok ezer emberből, akik ezt a mozgalmat létrehozták és működtetik, a hozzá csatlakozó számos szervezettel, fesztivállal, zenekarral, kiadvánnyal együtt. Mindannyian az életünket tettük ebbe a mozgalomba, amelyet most meg kell mentenünk és meg kell újítanunk. Eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk, jómagam nem is lehetnék néppártibb, hiszen a Jobbik történetének egyetlen száz százalékos eredménnyel megválasztott jelöltje vagyok, ami azt jelenti, hogy jobb és baloldaliak, idősek és fiatalok, szegényebbek és gazdagabbak egyaránt szavaztak rám Ásotthalmon.



A Jobbik nem Vona Gáborból vagy Toroczkai Lászlóból áll

Minden magyar felelős minden magyarért - számomra ezt jelenti a néppártosodás, amelyhez nem kell megtagadnunk a múltunkat, hiszen mi mindig ebben a szellemben cselekedtünk.

Közösen, teljes egyetértésben dolgozunk tovább, nem lesz semmiféle pártszakadás. Azoknak pedig, akik azt kérdezték tőlem, hogy készen állok-e arra, hogy ebben a hihetetlenül mocskossá váló politikai közéletben további országos feladatot vállaljak, ezúton üzenem: 40 éve készen állok a hazám szolgálatára.

Novák Előd Facebook-bejegyzésében csatlakozott:

A néppártiságot sosem elleneztük, ha az nem opportunizmust takar, mint ahogy sajnos voltak is ilyen elhajlások. De Szabó Dezsőnek a "Minden magyar felelős minden magyarért" alapvetését, melyet most Toroczkai László a zászlónkra tűzne, s mely a MIÉP-es időnkben meghatározó kapocs volt köztünk is, az egy olyan meghatározás, mely a Jobbikot is egyben tarthatja. Ezt a zászlót én is örömmel viszem. Toroczkai László pedig nemcsak győzött polgármesterjelöltként mindkétszer, hanem bizonyított szakmailag és elvhűen. Én megbízom benne, s jó szívvel ajánlom pártelnöknek is. De egy modern nemzeti elvpártban mindenkinek a munkájára szükség lesz!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából