Ugrás a cikkhez
Reklám

A baloldali ellenzéki pártok – MSZP, Párbeszéd, DK, Liberálisok – közös megmozdulásán Gyurcsány Jobbikot is tárgyalásra hívó szavaira reagálva Karácsony azt mondta: ő ott lesz a vasárnapi tárgyaláson, és az MSZP-Párbeszéd is kész újabb áldozatokat hozni az együttműködés szélesítése érdekében.



Fotók: Nagy Szabolcs / Index

Készek arra, hogy akár egyoldalúan is visszaléptessenek jelölteket, és „ki fogják taposni a pártokból” a szélesebb összefogást. Karácsony szerint sokan gondolják, hogy akár az ördöggel is össze kell fogni, de úgy kell vele összefogni, hogy ne változzanak maguk is ördöggé, vagyis az Orbán-rendszer után nem szabad egy hasonló rendszert építeni, tudni kell, hogy mi lesz utána.




„Ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Viktor győzelme lesz, mert míg Orbánnak 20 év kellett, hogy liberálisból illiberális legyen, Vona ezt 3 év alatt megjárta, csak fordítva” – mondta az MSZP-Párbeszéd jelöltje.




Karácsony azt ígérte: ha őt választják miniszterelnöknek április 8. után, ő nem fog esküt tenni az alaptörvényre. Olyan országot építenek, ahol nem a nép szolgálja a hatalmat, hanem fordítva, és méltó büntetést kapnak a nagyurak, akik szétlopták az országot, és ahol tényleg levágják a kezét annak, aki elsőként nyúl a kasszába. Esküt kért ugyanakkor az egybegyűltektől arra, hogy elmennek szavazni.

(MNO - HVG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából