Ugrás a cikkhez
Reklám

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arra hívta fel kedden az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba. Németh Szilárd kedden látogatást tett a Terrorelhárítási Központban. Utána sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat. Megjegyezte: aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az „kimegy a szabadpiacra” két évre.




Németh Szilárd az E.ON-nak azt javasolta, „kicsit fogja vissza az agarakat”, és ne avatkozzon be a választásokba. Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán. Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

A politikust kérdezték az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Elios-üggyel kapcsolatos jelentésről is, ezzel kapcsolatban azt mondta, az nem más, mint „brüsszeli kampányjelentés”, beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba. Ráadásul – tette hozzá – a vizsgált időszakban Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a politikust, hogy sajtóhírek szerint saját plakáttörvényüket megszegve, a listaárnál olcsóban jutottak plakáthelyekhez. Erre Németh Szilárd úgy reagált, ez „ócska hazugság”, betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Arra a felvetésre, hogy ellenzéki pártok nem tudnak plakáthelyekhez jutni, kifejtette: a magyar választási rendszer egyforma lehetőséget biztosít a legkisebb és legnagyobb pátnak is, egyforma a pénzügyi támogatásuk, és a hirdetési piachoz is egyformán férnek hozzá.

(MTI)

Frissítés: Jobbik-közlemény: "Németh Szilárd leleplezte a rezsicsökkentési kampányt is"

A Jobbik szerint a sötét bolsevik rendszert idézte ismét Németh Szilárd, a Fidesz ökle, aki Terrorelhárítási Központban megfenyegette az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ha olcsóbban adja gázt, mint az állami gázszolgáltató, azzal beavatkozik áprilisi országgyűlési választásba.

Az E.ON Hungária alákínált rezsicsökkentett állami földgázáraknak, és évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal ígért alacsonyabb számlát. A kormánypárt alelnökének indulatos kirohanása ráadásul leleplezte a Fidesz rezsicsökkentési kampányát is. A korrupt Fidesz sosem a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt, csak a saját meggazdagodását. A rezsicsökkentés kampányával is átverték a társadalmat, a valóság és a piaci számok egészen mást mutatnak, mint a Fidesz rezsipropagandája. Ezért dühös most Németh Szilárd. Európa más államaiban jóval nagyobb arányban csökkent a gáz ára az utóbbi években, mint Magyarországon. A kormányváltó erő szerint RezsiSzilárdnak kellene visszavennie az agarait, s befejezni a hazug, arrogáns, fenyegető politikát.

2. frissítés: videón a sajtótájékoztató "legjobb" pillanatai - igen, ez az ember tényleg a kormánypárt egyik alelnöke:

Kapcsolódó: Lázár Simicskával fizettetné vissza az Elios-pénzt - nem gond, hogy Tiborcz végig az igazgatóságban ült, sőt, ő volt a "finomhangoló"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából