Ugrás a cikkhez
Reklám

A pestisracok.hu a mai napon nyilvánosságra hozott két – vélhetően a kézivezérelt NAV-tól származó, adótitoksértéssel megszerzett – szerződést, amely a Jobbik és két gazdasági társaság között köttetett reklámberendezések adás-vétele tárgyában - írja közleményében Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója. Alább a folytatás.

A Fidesz, lakájmédiáján keresztül szándékosan csúsztatva összemosta az Állami Számvevőszék által kiszabott 662 millió forintos bírság tényét a kampánycélra vásárolt reklámberendezések megvételével. Az ÁSZ jelentéstervezete szerint a Jobbik 2017. I. félévi plakátbérlései miatt szabott ki bírságot, a most nyilvánosságra hozott szerződés pedig 2017. szeptember hóban köttetett.

Arról nem is beszélve, hogy a reklámberendezések adás-vételéről szóló szerződésben szereplő ár csak az eszközök, a „vas” megvételéről szól, ehhez még két másik szerződés is társult, az egyik azon földterületek bérletéről, amelyeken az eszközök állnak, a másik pedig a plakátok kiragasztásáról és a reklámberendezések karbantartásáról. A cikkben kiszámolt árak tehát köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, hiszen lényeges és igen jelentős költségelemeket tudatlanságból, vagy szándékosan nem számoltak bele.

Amint a reklámberendezések megvásárlása idején arról már beszámoltunk, a Parlament fideszes többsége által alkotmányellenesen, 2/3 helyett egyszerű többséggel áterőltetett plakáttörvény kötelezővé tette, hogy a piaci ár sokszorosáért béreljenek plakáthelyeket a pártok. A Jobbik – más jogi lehetősége nem lévén pártlogós plakátkampánya folytatására – 1100 reklámberendezést vásárolt, és azokon folytatta tovább 2017-es óriásplakát-kampányát.

A reklámberendezések Jobbik általi használata és birtoklása azonban folyamatos adminisztratív és jogi akadályokba ütközött. Ennek során a reklámberendezések fekvése szerinti kormányhivatalok a reklámberendezések Jobbik általi használatát jogellenesnek minősítették, az azokon közzétett politikai hirdetéseket a hatóságok rendszeresen és folyamatosan letakarták, a letakarás költségeit pedig a Jobbikra hárították, majd pedig elkezdték a pártot táblánként 150 ezer forint közigazgatási bírsággal is sújtani.

A reklámberendezések tulajdonjogát a fentiek, és a párt az ÁSZ jogtalan és alaptalan, 662 millió forintos bírságolása következtében a Jobbik a héten eladni kényszerült, ugyanis a jogtalan büntetések következtében anyagilag szinte teljesen ellehetetlenült, sem a maradék vételár kifizetésére, sem a kapcsolódó szerződések szerinti területbérleti, ragasztási és karbantartási költségek kifizetésére képtelenné vált, így ez a lépés elkerülhetetlen volt.

A fideszes irányítású kormányhivatalok és a fideszes irányítású Állami Számvevőszék a Jobbik elleni folyamatos és törvénytelen büntetéseivel így komoly veszélybe sodorták a Jobbik 2018-as választáson való elindulását.

(A Prosti Srácok cikke ide kattintva olvasható el.)

Kapcsolódó: A Jobbik nyilvánosságra hozta az Állami Számvevőszék teljes jelentéstervezetét





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából