Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem lenne jó, ha az MSZP kiesne a parlamentből a következő választáson - adott hangot véleményének szerdán a kormányhivatal dísztermében a SZEGEDma Klub estjén Kövér László, az Országgyűlés elnöke.



2015. március: Kövér László fogadja Martin Schulzot (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Mint a Wikipédián is olvasható, Kövér László 1986. február-szeptember között a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt, 1987 és 1988 között pedig Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmak kutatásával foglalkozott.Hiszen ha kiesnek, akkor adódik a kérdés: ki marad? - tette fel a kérdést. A fideszes politikus szerint a magyar politikai porond többi ellenzéki szereplője rosszabb, mint a szocialisták, mégpedig részben azért, mert maguk eredetét 2010-re vagy későbbre datálják, vagyis nincs hagyományuk, s ezt még büszkén is hirdetik. (Az MSZP-nek pedig milyen csodaszép hagyományai vannak, drága jó házelnök úr...)

Értelmezése szerint az MSZP-t egyébként az alaptörvény szerint akár be is lehetne tiltani (de most már értjük, miért nem teszik meg), "botrányosnak" nevezte az MSZMP-vel való jogfolytonosságukat, ám még így sem tartaná jónak, ha kiszorulnának a parlamentből - számol be a Délmagyar.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából