Ugrás a cikkhez
Reklám

Mégis utcai demonstrációval reagál a Jobbik arra, hogy az egykori fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) összesen 660 millió forintot vonna el a párttól, kétségessé téve ezzel még az indulásukat is a jövő tavaszi választásokon.



Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

Vona Gábor pártelnök néhány nappal ezelőtt még óvatosan csak úgy fogalmazott, hogy nem zárja ki egy tüntetés összehívásának lehetőségét, hétfőn pedig be is jelentett néhány konkrétumot, mégpedig a parlamentben. Egyelőre annyit árult el, hogy pénteken délután öt órakor Budapesten fáklyás felvonulást fognak tartani. A pártelnök biztos abban, hogy a kormánypártok provokátorokat fognak odaküldeni, de ez nem fogja megakadályozni a „békés, figyelemfelhívó” demonstrációjukat.

A Jobbik elnöke az idei utolsó parlamenti héten, napirend előtti felszólalásában megismételte, hogy az ÁSZ támadása ellenük Európában példátlan eljárás. „Orbán Viktor, a korrupt zsarnok, négy hónappal a választások előtt az ellenzék legerősebb pártját, az egyedüli kormányváltó erőt megpróbálja tönkretenni, eltakarítani, megsemmisíteni, ezzel a demokrácia redőnyét lehúzni, és végre hőn áhított álmát elérni, Magyarországon de facto a diktatúrát megvalósítani” – mondta Vona Gábor. A kormánypárti padsorokban ülő képviselőkön keresztül azt üzenete a miniszterelnöknek, hogy vonja vissza az ÁSZ-eljárását, „így fog jobban járni”. Azt is leszögezte, biztos a Jobbik jövő tavaszi győzelmében.

Felszólalására válaszul Dömötör Csaba, a – Rogán Antal vezette – Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára megismételte állandó válaszukat, miszerint a törvényeket mindenkinek be kell tartania. Szerinte a Jobbik „rendkívül csúnya korrupciós botrányba” keveredett, amikor „összegabalyodtak egy oligarchával”. Nem mondta ki, de Simicska Lajosra gondolt, aki az ominózus ÁSZ-büntetés alapjául szolgáló plakátkampányhoz biztosította a Jobbiknak a plakáthelyeket.

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy az ’56-os hős, Pongrátz Gergely testvére felszólította Vona Gábort, hogy vegye le családtagjának fényképét az irodájából. A kormánypárti politikus szerint tegye ki helyette Havas Henrik, Heller Ágnes és Simicska Lajos portréját.

(MNO nyomán)

Frissítés: a HírTV összeállítása a mai adok-kapokról:

Kapcsolódó: Adománygyűjtésbe kezd a Jobbik, Vona a HírTV-ből üzent Orbánnak





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából