Ugrás a cikkhez
Reklám

Vascsővel verte halálra egy férfi az idős asszonyt, akit vasárnap reggel holtan találtak zsámboki otthonában. A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett az ügy gyanúsítottainak előzetes letartóztatására – derül ki az ügyészség közleményéből.

Azt írják, hogy az idős asszony rendszeres ápolásra szorult, a szomszédban lakó családja gondozta, ám éjszaka egyedül volt a házában. A bűnügy gyanúsítottjai, két férfi vendégmunkásként lakott Zsámbokon egy családi házban. Szombaton az esti órákban az egyik férfi a szállásukon pálinkát, bort, sört és kábító hatású anyagot fogyasztott. Vasárnapra virradóra elindult a faluba, és az ablakon keresztül bemászott a nő házába. Az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett életét vesztette.

A kora reggeli órákban a férfi elmondta a munkatársainak, így a bűnügy másik gyanúsítottjának, egy fiatal férfinak, hogy megölt egy nőt. Ezt hallva a "fiatalember" a társa szennyezett ruháját és cipőjét a kályhába tette, hogy elégesse, de nem volt nála tűzgyújtó eszköz, ezért a ruházatot nem tudta megsemmisíteni.

A közlemény szerint a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében tartani lehet attól, hogy szabadon hagyva megszökne. Fennáll továbbá annak a veszélye, hogy ő és az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével gyanúsított társa újabb bűncselekményt követnének el.

A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint az emberölés gyanúsítottját a bűncselekmény bejelentését követő két órán belül azonosították. Az üggyel összefüggésben előállítottak egy fiatalkorú, hernádnémeti "fiút" is, őt bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.

(MNO nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából