Ugrás a cikkhez
Reklám

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes múlt hét végén a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában erősen beleszállt Navracsics Tibor uniós biztosba. „Az a helyzet, hogy Soros György kezében és zsebében tartja azt a világot, amelyben Navracsics Tibor munkája van” – mondta. Aztán arra kérte Navracsicsot, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között.




Navracsics Tibort ma reggel Fiala János kérdezte erről a Civil rádióban. Az uniós biztos azt mondja, érez „retorikai különbséget” a 2010-14 közötti a 2014-18-as ciklusok között, ami az EU (pontosabban: a Bizottság) és a Fidesz viszonyát illeti.

„A mostani retorika az, hogy az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja végre. Ha Magyarország a Bizottságra hallgat, akkor a vesztébe rohan, következésképpen a kormány alapvető feladatának tekinti, hogy ahol csak tudja, megakadályozza a Bizottság törekvését” – mondta.

„Ez retorikai kérdés csupán?” – kérdez vissza Fiala.

Navracsics válasza: „Ezzel kapcsolatban van egy függőben levő vitám a pártommal. Alapvetően retorika, úgy gondolom. A Fidesz szerint a Bizottság tagjai Soros emberei, akik a Soros-tervet hajtják végre. Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a Bizottság és a magyar kormány között.”

Fiala később megkérdezi, hogy mit kezd azzal a helyzettel, hogy rendre a Soros-terv végrehajtójának csatlósaként tüntetik fel. „Ez a politikai vita sajátja. Nem örülök neki, nyilván. Különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk” – válaszolja Navracsics. Aztán hozzáteszi: „Hiszek abban, hogy végül a jó győz. Ki fog derülni, hogy kinek van igaza.”

Az uniós biztos azt mondja, a Fideszben is vannak viták, ami természetes is, csak ezt a közvélemény nem akarja tudomásul venni.

Ezt a készülődő választási kampány retorikai elemének tartom. Az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről, és az európai bizottság munkatervében sem szerepel ilyen feladat – mondta korábban Navracsics Tibor a „Soros-terv” és a Bizottság esetleges kapcsolódási pontjairól.

(Válasz.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából