Ugrás a cikkhez

Megállapodással végződött az a per, amit Such György, a Magyar Rádió volt elnöke indított elmaradt sikerdíja miatt. Az Index úgy értesült, hogy a Suchnak "járó" bruttó 117 (nettó 80) millió forint a járulékokkal együtt összesen 142 millióba kerül a Közszolgálati Közalapítványnak.
A kártékony zsidó, aki 2012 óta Kövér László jóvoltából az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, 2006 és 2010 között vezette az úgynevezett közrádiót. A közszférában szokatlan menedzseri szerződése szerint bruttó 1,8 milliós fizetése nem fix volt: a tényleges összeg attól függött, hogy miként sikerül teljesíteni a rádió üzleti tervét, így akár csökkenhetett volna is - de az elmondhatatlan antiszemitizmus lett volna... Így hát nem is került sor ilyenre soha. Már csak azért sem, mert a belső átalakításokkal, a tömeges kirúgásokkal és a műsorok tucatjainak megszüntetésével elérte, hogy a rádió "nyereséges" legyen, és így neki minél nagyobb legyen a prémiuma.

Így tehát ahogy a rádió helyzete látszólag stabilizálódott, úgy nőtt Such fizetése: 2009 elején 4,3, júliusban már 9,4 milliót vágott zsebre. A rádió kuratóriuma azonban ezt már nem volt hajlandó kifizetni.

A zsidó pert indított, 175 milliót követelt, és az elmaradt kamatokat. A Kúria először azt mondta ki jogerősen, hogy érvényes volt a szerződés, tehát Suchnak jár a sikerdíj. A jogosnak minősített követelés mértéke egy másik per tárgya volt – idén nyáron derült ki, hogy a közmédia 274 millió forintot tartalékolt a célra. Ez a per zárult most le azzal a megállapodással, amit tegnap szentesített a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.

A megállapodás, melynek értelmében a perköltségeket Suchnak kell állnia, egy titoktartási pontot is tartalmaz: az összegről egyik fél sem nyilatkozik, a közalapítvány nem ad ki róla közleményt. Az esetről hírt adó fajtársi Index megkérdezte Suchot, aki – a titoktartási pontra hivatkozva – nem akart konkrétumokat elárulni, de nem cáfolta az összegre vonatkozó információt.

Korábban írtuk:

- Magyar Országgyűlésnek zsidó főigazgatót! - Kövér antiliberális álarca is a porba hullt

- Megerősítve: országházi főigazgatóvá emeli Kövér a magyarellenes Such Györgyöt - direkt a zsidónak találták ki a posztot

- Kövér László balliberális helyettese tiltatta le a Kuruc.infót a ParlamentbenSzólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából