Ugrás a cikkhez
Reklám

Öt év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság szerdán első fokon egy afgán férfit, aki rendőrökre támadt tavaly nyáron. A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni - fegyveresen elkövetett - erőszak és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az afgán férfi négyéves ausztriai tartózkodás után tavaly úgy döntött, hogy hazatér szülőföldjére, de az ehhez szükséges hivatalos ügyintézést nem várta ki, illegálisan útnak indult, a magyar hatóságok pedig elfogták.

A rendőrök tavaly augusztus 26-án vitték át a vádlottat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe. Az idegenrendészeti eljárással kapcsolatos ügyintézés elhúzódása miatt a férfi egyre agresszívabbá vált, majd megszerezte az őt lefogni próbáló rendőr fegyverét. A pisztolyt két kézzel fogva a mellkasához húzta úgy, hogy a fegyver csöve előre nézett. A rendőrök együttes erővel a földre vitték a férfit, a pisztoly visszaszerzése érdekében dulakodni kezdtek a vádlottal, aki eközben megharapta az egyik rendőr ujját. Végül a rendőröknek együttes erővel sikerült őt lefogniuk.

A vádlott arra hivatkozott, hogy öngyilkosságot akart elkövetni a pisztollyal, az őt megvizsgáló szakértők szerint azonban ezzel kapcsolatban ellentmondásokba keveredett. Megállapították, hogy a férfi pszichiátriai problémákkal küzd, de beszámítható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

(MTI)

Korábban írtuk: Elvette a rendőr fegyverét egy afgán Szegeden, harapott is az ártatlan menekült





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából