Ugrás a cikkhez
Reklám

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy ne szavazhassanak a magyar választásokon azok, akik soha nem éltek Magyarországon.




A párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: jognak és kötelességnek együtt kell járnia, ezért "csak az voksolhasson, aki viseli annak következményeit". (Persze megint hazudik az ostoba liba, hiszen viselik a külhoniak is a választás következményeit - viselték akkor is, amikor a szemkilövető volt a miniszterelnök, és megtörténhetett például 2004. december 5. -, hiszen ettől függ a magyar államnak az elszakított magyarsághoz való viszonyulása - a szerk.)

Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban készült el az erdélyi Szászfenesen egy református templom, amelynek építését a magyar kormány anyagilag is támogatta. A templomavatón mondott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök “alig burkoltan kijelentette”, a község azért kapott pénzt az építkezésre, mert 2014-ben “az erdélyi magyarok a Fideszre szavaztak”, és akkor várhatnak további pénzeket, ha jövőre is a mostani kormányt támogatják – fogalmazott a magyarellenes képviselő.

Porhintés gyanánt elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció helyesnek tartja, ha a mindenkori magyar kormány hozzájárul a határon túli magyar közösségek oktatási, kulturális kiadásaihoz és a határon túli magyarság nemzeti identitásának megőrzéséhez. Ugyanakkor "tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor a magyarországi adófizetők pénzén vásároljon magának szavazatokat a szomszédos országokban" – jelentette ki Vadai.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából