Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik arra kéri az államfőt, hogy aláírás nélkül küldje a plakáttörvényt az Alkotmánybíróságra (Ab) előzetes normakontrollra, mert szerintük az nem felel meg semmilyen jogszabályi kritériumnak.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Áder János három dolgot tehet: aláírja a településkép védelméről szóló jogszabályt, visszaküldi a parlamentnek az eljárásjogi rend megsértése miatt, vagy az Ab-hez fordul.

Azt kérik, hogy utóbbival éljen – fejtette ki, jelezve: a Jobbik is ezt teszi, és nem tartja kétségesnek, hogy meglesz a szükséges 50 képviselői aláírás.

A politikus szerint a plakátkampányuk miatti Jobbik-ellenes törvénykezésről van szó, amelynek "az a tétje, hogy az igazságot ki lehet-e mondani". Ha a köztársasági elnökben maradt szakmai önbecsülés, akkor nem írja alá a jogszabályt, ellenkező esetben az "igazság elhallgatásához asszisztál" – hangoztatta Mirkóczki Ádám.

A Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatón jobbikos aktivisták táblákat tartottak a magasba, rajtuk például “Áder János erős és büszke európai államfő?”, “Állítsuk meg Ádert!”, illetve – halrajzokkal kiegészített – “Dobd vissza!” felirattal.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából