Ugrás a cikkhez
Reklám

Betörtek az Arton Capital nevű cég irodájába április elején, egy péntekről szombatra virradó éjszaka – tudta meg a 444. A zsidó blog szerint a betörők több millió euró készpénzt vittek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek.



Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Úgy tudják, a rendőrség hatalmas erővel mozdult rá az ügyre, mindenkit megpróbáltak behívni a Teve utcába, aki a mobil cellainformációk alapján a betörés idején a környéken volt. Ez pedig a belvárosi helyszín miatt akár ezernél is több embert jelenthet.

A kihallgatásokon a potenciális tanúknak sem árulták el, hogy pontosan milyen ügyben nyomoznak. A rendőrök csak annyit közöltek, hogy az Oktogon–Nyugati–Deák tér háromszögben történt egy több millió eurós betörés.

Az egyetlen magyar bejegyzésű cég, az Arton Capital Kft. sem csak a magyar vállalatán keresztül üzletel, hanem az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett offshore cégen, a European Bond Program Management Consultancy (EBPMC) nevű vállalkozáson keresztül is szerződik a pénzes külföldiekkel.

Az Arton Capital egyébként üdítő kivételnek számít a többszörös offshore cégekkel teletűzdelt letelepedésikötvény-mutyiban, mégsem sikerült átlátható módon gazdálkodnia.

Frissítés: a letelepedésikötvény-biznisz adatait is elvitték

Nemcsak 500 millió forintnál több készpénzt, hanem a letelepedésikötvény-üzlet teljes dokumentációját tartalmazó szervert is elvitték a betörők az Arton Capital budapesti irodájából április 8-án – értesült az RTL Híradó.

A rendőrség hónapokig nem árult el érdemi információkat a betörésről, mely egy héttel azután történt, hogy a kormány március 31-én leállította a kötvényprogramot.

(MNO nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából