Ugrás a cikkhez
Reklám

A RomNet birtokába került bírósági dokumentumok szerint Farkas Flórián a Lungo Drom székhelyére jegyeztette be új szervezetét, Roma Integrációért Országos Szövetség (RIOSZ) néven.

Az Egyesület idén január 12-én alakult, a bíróság pedig 2017. április 10-én jegyezte be a szervezetet.

Az egyesület célja a hivatalos dokumentumok szerint: „A magyarországi roma közösség, valamint a tagság képviselete. A magyarországi roma társadalom, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása, felzárkózásának elősegítése. Ennek körében a magyarországi roma nemzetiség érdekeinek képviselete, a romák társadalmi integrációs céljainak megvalósítása, a roma nemzetiségi közügyek előmozdítása.” (Magyarul: lopás, lopás és lopás - a szerk.)

„A szervezet tevékenyen részt vesz a roma identitás erősítésében, továbbá fellép a cigányság hátrányos és jogellenes megkülönböztetés ellen. A szervezet kapcsolatot tart roma nemzetiségi önkormányzati képviseletekkel, képviselőkkel és civil szervezetekkel” – teszik hozzá.

Ismert, szombaton ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották 5 évre ismételten Farkas Flóriánt a legnagyobb cigány "érdekképviseleti szerv" vezetőjévé. A Hír TV szerint Flóri ebédnek álcázott titkos küldöttgyűlésen választatta magát újra a Lungo Drom elnökévé. A miniszterelnöki biztos a Kisújszállásra szervezett rendezvényre állítólag minden megyéből csak öt olyan szervezeti tagot hívott meg, akiket személyesen is megbízhatónak és hűségesnek tart, mert több olyan személy is indulni kívánna az elnöki pozícióért, aki a korábbi években élesen bírálta a cigány szervezet elnökét és politikai tevékenységét.

Farkas Flóriánhoz és a korábban általa vezetett Országos Roma Önkormányzathoz egyébként számos botrány kapcsolódik. A szervezetnél már legalább fél tucat nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

(MNO nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából