Ugrás a cikkhez
Reklám

Rendkívül agresszíven bántalmazta áldozatait a tatabányai kettős emberölés gyanúsítottja. Az ügyében eljáró Tatabányai Járásbíróság nyilvánosságra hozta, milyen sérüléseket okozott áldozatainak a "fiú".




A 45 éves hajléktalan halálát – B. T.-t, akit hajnali öt óra körül bántalmazott egy park melletti buszmegállóban – kiterjedt koponyatrauma, traumás sokk, agyzúzódás és koponyaűrön belüli vérzés okozta. A sértett bántalmazása rendkívül agresszív volt, halála az átlagot jóval meghaladó szenvedést követően állhatott be" – közölte a bíróság.

Három órával később a gyanúsított megtámadta a másik, 57 éves hajléktalan férfit, F. V. B.-t is egy füves területen. Ő orrcsonttörést szenvedett, ezenkívül nyelvcsontja és pajzsporca is törött, ennek következtében vér került a légutakba, halálának oka vérbelehelés volt. A gyanúsított a bántalmazást követően a sértett egy pár cipőjét magához vette, és azzal távozott a helyszínről. Akárcsak a másik áldozat, ő is a helyszínen életét vesztette.




A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított elszökne vagy elrejtőzne, ha szabadlábon védekezhetne, így elrendelte az előzetes letartóztatását egy hónapra. A döntéssel szemben a gyanúsított és védője, illetve az ügyész is fellebbezett, így az nem jogerős. Az ügyben a fiú beismerő vallomást tett. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, mivel nincs még 16 éves, legfeljebb tíz évet kaphat.

Megölt két hajléktalant, aztán hazament aludni

Anyja szerint semmi nem látszott 15 éves fián múlt vasárnap reggel, miután április 29-én, szombaton éjjel egy 45 és egy 57 éves hajléktalan férfit halálra vert Tatabányán. A kamasz szombaton napközben még a komáromi vásáron járt, este pedig elkéredzkedett otthonról, de csak másnap reggelre keveredett haza. Átöltözött és lefeküdt aludni, délután háromkor viszont már a rendőrök ébresztették.




Bár anyja szerint képtelenség, hogy egy 15 éves gyerek sportcipőben úgy rugdosson halálra két felnőtt embert, hogy semmilyen vérfolt ne legyen a ruháján, ő kihallgatásán beismerte a gyilkosságokat. Május 2-án, kedden bilincsben és vezetőszáron vitték végig azokon a részeken, ahol szombaton éjjel járhatott. Szerdán ugyanígy vezették be a Tatabányai Járásbíróságra, ahol a kapucniját a fejébe húzva próbálta kikerülni az újságírókat.

Csak annyit mondott, hogy egyedül volt, de "nem akarta bántani" a két férfit.




A bíróság alig egy óra alatt rendelte el a gyerek előzetes letartóztatását, fiatalkora ellenére viszont nem nevelő-, hanem büntetésvégrehajtási-intézetben kell a következő egy hónapot eltöltenie. A döntés ellen azonban a fiú ügyvédje fellebbezett, így az nem jogerős.




Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar

A fiatalt egyébként figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara (ADHD) miatt már évekkel ezelőtt védelembe vették, de anyja szerint sem ez, sem pedig a családsegítő nem tudott segíteni fián. A kamaszt idén februárban már a sokadik intézményből tanácsolták el, az újabb iskolába pedig gyakorlatilag be sem járt.




Mégsem cigány?

Míg a rendőrség által közölt képeken meglehetősen sötét volt a "fiú" bőre, a fenti képeken már nem tűnik erőforrásnak, ahogy a Facebook-oldala alapján sem - olvasóink szerint ez az övé.

(Kuruc.info - HVG - Velvet nyomán)

Frissítés: "beszélni szerettem volna csak velük normálisan"

Ő viszont aligha normális... Az ATV megszólaltatta a gyilkost:

2. frissítés: az anyja is fehérnek tűnik, szerinte valamit megitathattak a fiával; többen is azt mondják, kizárt, hogy az elkövető egyedül volt

Korábban írtuk: Előzetesben a tatabányai hajléktalanokat kivégző 15 éves "fiú"

Előzetes letartóztatásba helyezte a Tatabányai Járásbíróság szerdán azt a 15 éves "fiatalt", aki "a gyanú szerint" vasárnap hajnalban megölt két hajléktalan férfit a városban. Az ítélet nem jogerős, de végrehajtható - közölte a Tatabányai Törvényszék szóvivője az MTI-vel.




Budai Vince tájékoztatása szerint a bíróság döntése ellen a vádlott és a védő azért fellebbezett, hogy az előzetes letartóztatást ne büntetés-végrehajtási intézetben kelljen megkezdeni. A "fiú" ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint vasárnap reggel Tatabányán egy 44 éves és egy 56 éves férfit holtan találtak, az orvosszakértői vélemény szerint bűncselekmények áldozatai lettek. Az egyik holttestet a Győri úton, egy a város központjában található építményben találták meg, a másik áldozatot a Reguly Antal téren, egy tömbházak közötti füves területen, az előző esettől ötszáz méterre. A rendőrök még aznap délután előállítottak egy 15 éves tatabányai lakost, a "fiatalt" "elszámoltatták", majd később emberöléssel gyanúsították meg. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A rendőrség kedden a "fiút" vezetőszáron, helyszíni szemlén kérdezte ki a bűncselekmény részleteiről. A "fiatal" mindkét esetben elmondta a rendőröknek, milyen útvonalon haladt.

(MTI - Police.hu nyomán)

Korábban írtuk: Kettős gyilkosság Tatabányán: beismerő vallomást tett a 15 éves helyi "fiatal" - ez sem gárdista





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából