Ugrás a cikkhez
Reklám

Magomed Daszajev, a jól menő, Budapesten dolgozó üzletember képében tetszelgő csecsen férfi valójában hontalan – derült ki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai röszkei kihelyezett ülésén.




Kiszivárgott hírek szerint kapcsolatrendszere miatt szemmel tartja az Alkotmányvédelmi Hivatal, de megfigyelik a bevándorlásiak is, mivel adataik szerint egyetlen országnak sem polgára, és a hatóságok azt sem tudták megmondani, hogy pillanatnyilag milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon. Egymás után adja be a különböző kérelmeket, és amíg azok elbírálására vár, maradhat.

Magomed Daszajev múltja is rejtegethet még titkokat, tudta meg a Magyar Nemzet a bizottság zárt üléséről távozó képviselőktől. Régebben egyáltalán nem volt olyan oroszbarát, mint amilyennek most beállítja magát. Sőt.

A rendőség mégsem tett még semmit a Komáromy Gergő ellenzéki aktivistát nyilvánosan megfenyegető Magomeddel szemben. (Az alábbiakat írta egy zárt Fb-csoporton: "Az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. ... Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném. EMBEREK, SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI!"; "Magának akarta a bajt, meg is kapja. Nyilván nem a semmiért tette. Személyes ügynek tekintem. Ő akarta a bajt, és szívesen el is intézem neki."; "Nagy szarban vagy, Geri!"; "Hol lesz fellépése? Mikor? Vannak ott kamerák? Gyalog megy oda, vagy kocsival? Mennyi szemtanú lehet mellette? Lesznek ott rendőrök? Meg kell tudni, hol lakik, hogy ne csináljunk magunknak gondot. Ne vagyok én kamikaze. Tisztán kell az ilyen ügyeket intézni."; "Semmit nem fognak tudni bebizonyítani, jó ügyvédem van :)))")






Aztán szépen egymás keblére borultak

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a képviselőknek ezt azzal indokolta, hogy még senki nem tett feljelentést. Ez persze nem teljesen igaz. Tényi István Fideszből kizárt sorozatfeljelentő a múlt szombaton e-mailben feljelentést tett a világhálón közzétett videón látottak miatt a területileg illetékes V. kerületi ügyészségen; ez valahol egy íróasztalon várja, hogy valaki döntsön róla.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja egy olyan sötét kúthoz hasonlította az ügyet, amelynek még csak sejteni sem lehet, hol lehet a feneke. Szél szerint sok még itt a megválaszolatlan kérdés. Ettől függetlenül elfogadhatatlan, mondta, hogy ma Magyarországon következmények nélkül meg lehet fenyegetni valakit a véleménye miatt.

A testület fideszes tagjai közönséges provokátornak vélték a csecsen férfit, aki gyanúsan könnyen megtalálta Komáromyt, majd igen gyorsan összebarátkozott vele, és láthatóan jó kapcsolatot alakított ki egyes ellenzéki beállítottságú médiumokkal is.

Mirkóczki Ádám (Jobbik) szerint az eset fényesen bizonyítja, hogy komoly hiba van az egész schengeni rendszer kitoloncolási gyakorlatában.

Frissítés: "nem tudják" kitoloncolni

Kényszerítés gyanújával nyomozást rendelt el az V. kerületi ügyészség a Komáromy Gergő "ellenzéki aktivistát" a Szabadság téri szovjet emlékmű befestékezése miatt nyilvános bocsánatkérésre kényszerítő Magomed Daszajev ügyében. A nyomozás lefolytatására az V. kerületi Rendőr-kapitányságot jelölte ki a kerületi ügyészség, utasítva a nyomozó hatóságot, hogy hallgassa ki tanúként Komáromyt.

Mindez azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben nyilatkozott a Daszajev-ügyről. Azt mondta, utasította a belügyminisztert, járjon utána az ügynek. Hozzátette: "Nem fordulhat elő, hogy akár magyar magyart, de az pláne nem, hogy egy külföldi egy magyart fenyegessen meg, akár keletről jött az illető, akár nyugatról."

A Magyar Nemzet információi szerint a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai üléséről kiszivárgottakkal részben ellentétben az Alkotmányvédelmi Hivatal csak a napokban, a Pintér Sándor belügyminiszter által elrendelt vizsgálat keretében kezdett el foglalkozni Daszajevvel. A 30 éves, magát csecsennek mondó férfi korábban nem volt az alkotmányvédelem látóterében, csak a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal foglalkozott az ügyével.

Magomed Daszajevről a Pintér által elrendelt vizsgálat eddig azt állapította meg, hogy már 2014. november 5-e óta jogszerűtlenül tartózkodik Magyarországon.

Rendszeresen egy vodkakereskedő cég tulajdonosaként mutatkozik be, holott nem ő a cég valódi tulajdonosa.

Annak sem találták nyomát a hatóságok, hogy Magyarországon törvényes házasságot kötött volna.

Azt még vizsgálják, hogy miből élt Magomed Magyarországon, cégügyeit ki vagy kinek a segítségével intézte. Vizsgálják továbbá kapcsolatrendszerét is.

Magomed Daszajev jelenlegi jogi státusa Magyarországon: befogadott. Korábban már jogszerűen elutasították a menedékkérelmét. Bírósághoz fordult, de a hivatal döntésében az ügyben eljáró bíró sem talált hibát. Már két és fél éve el kellett volna hagynia az országot. Annak, hogy ennek ellenére Magyarországon maradhatott, egyszerű az oka: mivel hontalan, nincs hova kitoloncolni. A csecsen férfi ugyanis egyetlen országnak sem állampolgára.

A rendőrség azonban Pintér felhívása ellenére sem tett semmit az ügyben, mert az ORFK vezetője szerint nem volt rá oka és törvényes indoka. Nem történt feljelentés, a világhálón látható felvétel alapján, amelyen Magomed Daszajev és Komáromy Gergő találkozása és Komáromy bocsánatkérése látható, a rendőrség nem látta okát, hogy bármit is tegyen. A rendőrség állításával ellentétben egyébként született feljelentés: nem más, mint a sorozatfel- és bejelentő volt fideszes, Tényi István tette.

(MNO - Index nyomán)

Korábban írtuk:

- Pár napja még festékkel öntötte le megaláztatásunk jelképét, ma már a népek barátságáért küzd a hippi - igaz, kellett hozzá egy nagydarab csecsen

- Novák Előd pénteken 9:45-re várja Magomed Dasajevet - azt ígéri, ő nem lesz olyan csicska, mint a rasztahajú idióta

- Öröm nézni: a komcsik lumpenezik a libsiket, amiért meggyalázták a szent szovjet emlékművet

Kapcsolódó: "A fenyegetőző csecsen hiába vár bocsánatkérést a magyar hazafiaktól"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából