Ugrás a cikkhez
Reklám

Kenéz Andrea bírónő április 30-ig tartó felmondási ideje alatt minden lehetőséget megragad a vádlottak életének még nagyobb megkeserítésére. Az egyik női vádlottra, aki egyedülálló anyaként neveli lányát, pénzbírságot szabott ki, mivel a csepeli rendőrségről panaszkodtak a vádlottra. Álljon itt a XIV. rendű vádlott, B. Beáta beszámolója a Budaházy.orgról:

Történetünk egy ferencvárosi lányról szól, akinek a vére még mindig zöld-fehér.

A szülei hibáztak, hogy Csepelt választották lakhelyüknek, azt a vörös Csepelt, ami még a mai napig (!) nem tudta levetni magáról ezt a gyalázatos bélyeget, hiába az '56-osok végső kitartása.

A Hunnia-perben született igazságtalan döntések közismertek. Határoztak kényszerintézkedésekről, kiket súlyosan, kiket kevésbé sújtóan "csak" lakhelyelhagyási tilalomra szorítva.

A másodfokú ítéletig a csepeli lánynak is lakhelyelhagyási tilalmat határozott meg a "tisztelt" bíróság. Ezt nem tudta elfogadni a csepeli rendőrség, ezért hetente küldött hozzá járőrkocsit, hogy zaklassa, becsöngessen hozzá, idős szüleit - kikkel együtt lakik - számonkérje, ha épp dolgozott a lány, miért nincs otthon. De ez nem volt elég a régi rendszerből nevelkedett fakabátoknak. Sunyi módon jelentéseket készítettek, hogy a bíróság szigorítsa a kényszerintézkedést.

Kenéz Andrea szigorított is, mint senki másnál, aki hasonló kényszerintézkedés alatt áll. Elrendelte, hogy a lánynak hetente egyszer meg kell jelenni a rendőrőrsön, papírt aláíratni. A jelentkezések megtörténtek, hiába nem jogerős a végzés, vita tárgya ne legyen, tényleg együttműködik-e a "terrorista" lány.

Nem sok köszönet volt érte. A proli negyedben 50 percet is lehet ülni a rendőrség folyosóján, miközben a zsaruk az irodában röhögnek (kihallatszott), hogy "kicsit ültetjük a terroristát", és pecsét a papíron nem keletkezik.

Nos, a lánynak van önérzete, felállt és hazament. A folyosón meg van kamera, nézze vissza a bíróság. Ő ott volt.

Ma megérkezett a válasz, 30 ezer forintos pénzbírság és immár heti két jelentkezés, hiszen a csepeli lelkes rendőrök csak írták a sunyi jelentéseket, hiába nem jogerős a végzés, hiába jelentkezett a lány. Nincs pecsétje..., mert nem töltötte ott az éjszakát... Kenéz bírónő meg lelkesen büntet.

Elköltözök... ígérem!

Soha többé Vörös Csepel!

Korábban írtuk: Kenéz Andreáék nagycsütörtökön rúgtak bele egy hazafiba és a keresztény vallásgyakorlásba





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából