Ugrás a cikkhez
Reklám

Mintegy százötven főnyi, túlnyomó többségben külföldiekből álló (spanyolországi, németországi, kelet-ázsiai és arab) demonstráló gyűlt össze, nagyszombat (!) délután Röszkén, a templom melletti főtéren.







Majd az ott elhangzó beszédeket követően a jelenlegi államhatárt védő kerítéshez vonultak sípolva, dobolva és előre megírt rigmusokat skandálva.

Mindeközben szemfüles társam - írja beszámolójában László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) országos vezetője - több értékes információ mellett azt a tüntetők által féltve őrzött cetlit is meg tudta szerezni, amelyen a legépelt angol és magyar nyelvű jelmondatok voltak felírva számukra.




A rigmusok skandálása egyébiránt a felülről összeverbuvált társaság identitásbéli zavarodottságának megfelelően és erős idegen akcentussal történt.







A lárma hatására az utcára kiálló helyiek értetlenkedésüknek adtak hangot, hiszen mióta megépítették a gúnyhatárvédő kerítést, az életük visszatért a régi, megszokott kerékvágásba.

Mindeközben megtudhattuk egy-egy kifejezetten közlékeny tüntetőtől - folytatja a MÖM-vezető -, hogy a menetet elsősorban migránsok (a rendezők többsége is az volt), külföldiek és CEU-szimpatizáns elemek alkotják. Az utazásaikat pedig a Migszol Csoport (Migráns Szolidaritás Csoport - a szerk.) finanszírozza.



Hivatásos felforgatókat nem szabad kiengedni a börtönből




A kerítéshez érkezve a nemi hovatartozás szempontjából is erősen kérdőjeles csoportot egy ehhez mérten felsorakoztatott (néhány fő) rendőri sorfal várta. Majd az angol nyelvű fordítás melletti elhangzó beszédeket követően indultak tovább a megmozdulás utolsó helyszínére, az általuk leginkább gyűlölt és megvetett tranzitállomásra.







De ez a kihívás már feltételezhetően teljes mértékben meghaladhatta a képességeiket, mivel az első komolyabb útkereszteződést követően több irányba elindulva, önmaguk oszlatták fel a saját rendezvényüket.

Az esemény egyetlen pozitív üzenete volt, hogy magyar állampolgár - egy-két kivételtől eltekintve - nem vállalt közösséget ezzel az önmaga létezésének a jogát is megkérdőjelező, anarchista zászlókkal és rigmusokkal felvonuló, felforgató társasággal.
























































































(Kuruc.info - MÖM-hírszolgálat nyomán)

Korábban írtuk: Az országba betörő Ahmedek bocsánatáért esedeztek hazaáruló liberálisok és a menekültmesét bevevő agyhalottak Röszkénél





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából