Az esetről a település polgármestere számol be Facebook-oldalán:

Információim szerint Budapestről érkezett Soros-fiókák voltak azok a nyomorultak, akik ma megpróbálták megzavarni a nemzeti ünnep ásotthalmi rendezvényeit. Valószínűleg túl sokat szívhattak a srácok, mert a Darth Vader-jelmezes vezetésével érkezett 5 fős különítmény (a többiek kamerákkal, fényképezőgépekkel szerelkeztek fel) viccesnek találta, hogy berontanak a Művelődési Házunkba, ahol az általános iskolánk gyermekeinek műsora és az ünnepi köszöntőm zajlott, de idő előtt érkeztek, így hoppon maradtak.




Aztán innen át akartak jönni, hogy a Petőfi-domborműnél zajló koszorúzásomat zavarják meg, de a helyi rendőreink útjukat állták. Aztán végül megszántam őket, és beszéltem velük. Zavaros performanszukból az derült ki, hogy a határvédelmi tevékenységem irritálja őket, de gondolom az is zavaró lehet számukra, hogy eljárás folyik a szintén budapesti és szegedi homoszexuális barátaik ellen, akik decemberben tüntettek és provokáltak minket a Hivatalom előtt. Végül kidobtuk őket a Művelődési Ház területéről, ahová újra be akartak rontani, és annak zárt kapuja és kerítése előtt szerencsétlenkedtek még egy ideig.




Egyetlen célt tudtak elérni, megijesztettek több ásotthalmi gyermeket, ezért - bár ennyit sem érdemelnének -, de megteszem a feljelentést a rendzavarás miatt. Azon nem csodálkozom, hogy a magyar nemzeti ünnepet nem tisztelik, láthatóan semmi közük a magyarsághoz, de az, hogy még egy gyermekműsort is képesek lettek volna megzavarni, arra sem teszi őket méltóvá, hogy megszánjam ezt az elcseszett társaságot. Jellemző, hogy a főszereplőjükön, a Dart Vader-jelmezesen egy hatalmas kokárda van, a többiek, akik kamerákkal érkeztek, és szerettek volna a háttérben maradni, egy kivételével, természetesen nem viselik a szívük felett a magyar nemzeti színeket. 

Toroczkai frissítése:

24 órán belül sikerült kiderítenem, hogy ki bújt meg a Darth Vader-jelmez alatt, ki volt az, aki a szedett-vedett libsi csapata élén gyerekeket akart riogatni a nemzeti ünnepen Ásotthalmon. Gulyás Márton hivatásos szivárványhullámos bajkeverő volt a maskarában, ezek szerint az első információm is jó volt, hiszen ők valóban Soros-fiókák, a Gulyás Márton által vezetett Krétakör 2014-ben 22,3 millió forintos támogatást kapott Sorostól, és ki tudja még, milyen csatornákon áramlik hozzájuk Amerikából a vén ördög pénze. Így már érthető, hogy mi a bajuk Ásotthalommal és a határt védő rendőrökkel.