Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Országgyűlés plenáris ülésén, miután jól kiszavazta magát a csornai bolygó kapitánya újraválasztása alatt, Orbán Viktornak csupán egyetlen kérdésre kellett volna egyértelmű választ adnia. Miszerint ki meri-e mondani, hogy soha nem volt ügynök, soha, senkiről nem jelentett.

A kérdést nem először szegezték a miniszterelnöknek, de ezúttal is csak mellébeszélés és vádaskodás volt a válasz. Ezúttal a Jobbik elnöke érdeklődött Lehet-e más a rendszerváltozás? című azonnali kérdésében.

Vona Gábor, aki szerint a szocionisták esetében még érthető a dolog, de a Fidesz-KDNP-nek sem volt elég három ciklus az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalához

"Én tisztában vagyok azzal, hogy ön a katonai évei alatt kapcsolatba került a szolgálatokkal, azzal is tisztában vagyok, hogy az ön családjában is volt olyan, aki 1956-ban ügynökként dolgozott az ÁVH-nál" - utalt Vona a miniszterelnök apósára, akiről éppen a Kuruc.info rántotta le a leplet immár két évvel ezelőtt, miszerint állambiztonsági ügynök volt a kommunista diktatúra legsötétebb éveiben. (Erről bővebben kapcsolódó anyagaink között olvashatnak.) A dokumentumokat és az általunk közölteket azóta senki sem cáfolta. Igaz, a hatos kartont nagyon nem is érdemes.



"Lenkei" ügynök veje az állambiztonsági anyagok között

Vona közölte, hogy "nem akarunk egy olyan országban élni, ahol a diktatúra fenntartói és működtetői ma is szabadon élhetnek, sőt akár a legmagasabb politikai tisztségekre is pályázhatnak". Mi elől menekül? Mi elől fut? Van-e esetleg további titkolnivalója? - kérdezte Orbántól a pártelnök, de a kérdezett részéről csupán annyira tellett, hogy válaszában hazugnak nevezze Vonát.

Majd következett az egyértelmű kérdés: "Itt és most, az Országgyűlésben ki meri-e mondani, hogy soha nem volt ügynök, soha, senkiről nem adott sem írásban, sem szóban jelentést?"

Viszontválaszában a Soros-ösztöndíjas azt ismételgette, hogy a "másik oldalon állt", végül csicskapártnak minősítette a Jobbikot.

Az indulat érthető, apósa már lebukott. Hatos kartonját lásd alább. A szálak pedig egyre közelebb érnek Orbánhoz.



Orbán apósa Lenkei fedőnéven jelentett 1955. augusztus 29-től, tehát az 56-os szabadságharc alatt is



Az is kiderült, hogy "elég jó munkát végzett"

Az is egyre világosabb, hogy Orbánnak volt egy állambiztonsági hálózati személy kapcsolata, akit - akarva-akaratlanul - informált. A kör tehát egyre szűkül, így talán már egyértelműbb, mire a terelés, visszatámadás, de sajnos leginkább az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalának nyílt szabotálása Orbán Viktor és a Fidesz részéről.

(Kuruc.info)

Kötelező olvasmány:  Orbán Viktor és Lévai Anikó elhallgatott titka: "apuka" állambiztonsági ügynök volt

Kapcsolódó:

- Az ügynökakták megnyitását évek óta leszavaztató Orbán "válasza" az ügynökvádra felér egy beismeréssel

- Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról

- Továbbra is ködbe burkolózik Orbán ügynökügye - egyelőre csak a társadalmi kapcsolat bizonyított

- "Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad" - Simicska szerint Orbán maga is besúgó volt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából