Vona Gábor hagyta jóvá annak a német fegyverkereskedőnek a parlamenti beléptetését, akit külföldi lapértesülések szerint a német rendőrség köröz. Azt egy fénykép is bizonyítja, hogy a fegyvernepper az Országgyűlés épületének egyik erkélyén tartózkodott. A Jobbik egyelőre tagad - írja a Magyar Idők A körözött fegyverneppert vitt be a Jobbik a parlamentbe cím alatt. A parlamenti beléptetés jóvahagyására egyébként fél évvel az inkriminált cég megalapítása előtt került sor, de ezt nem hangsúlyozzák túlságosan.

A Jobbik elnöke hagyta jóvá Mario Rönsch és német lapkiadó társa parlamenti beléptetését 2016. március 10-én – állítja a kormányszervilis lap, amely "hivatalos" forrásra hivatkozik.

A Rönschhöz köthető orosz szerverről üzemeltetett Anonymousnews.ru idén január 8-án tette közzé a magyar Parlamentben készült fotót, ami (balról jobbra) a német Compact Magazin kiadóját, Kai Homiliust, Mario Rönscht és két másik férfit ábrázol a képaláírás szerint „2016 májusban, Budapesten, a magyar országgyűlés nem nyilvános részén”. A nem nyilvános rész a Dunára néző egyik erkély.



Mario Rönsch (b2) a parlamenti erkélyen
Rönschöt német lapok, például a Focus szerint közösség elleni uszítás és állam elleni bűncselekmények miatt körözi a német ügyészség, ám sem az Interpol, sem az Europol nyílt körözési listáján nincs rajta. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata pedig azt közölte a lap kérdésére még januárban , hogy a német hatóságok Rönsch ügyében nem fordultak a magyar társszervekhez. Ráadásul az is kiderült, hogy Rönsch fegyverkereskedő is. A frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott házkutatást a közelmúltban, és olyan gumilövedékes fegyvereket foglaltak le, amelyeket egy magyarországi webshopból rendeltek, valamint éles lőfegyvereket is találtak - állítja legalábbis a kormánylap, a webshoppal való összefüggés kifejtése nélkül. A németek migránsveszély miatti kétségbeesett felfegyverkezési kísérletéről a portálunk is beszámolt.

Ezek mögött szintén Rönscht sejtik a német nyomozók. Több magyar portál is, köztük az Index és a Magyar Idők, azonosította a magyar cégbíróságon a 2016. szeptember 9-én bejegyzett, nevében német–magyarnak feltüntetett kft.-t, amelyet hárommillió forinttal, I. kerületi székhellyel alapított Mario Rönsch. A volt NDK területén, Erfurtban született férfiról a Süddeutsche Zeitung 2016. május 31-én azt írta, hogy eltűnt a cikk megjelenése napján – amikor az általa létrehozott Anonymous.Kollektiv (AK) nevű Facebook-oldalt betiltották. Az AK oldalát kétmillióan kedvelték, ötször többen, mint az összes német pártét. Az AK betiltásához az vezetett, hogy folyamatosan a "külföldiek és a migránsok ellen uszítot"t, valamint a második világháborúról azt írta, hogy azt nem Németország, hanem Anglia robbantotta ki, valamint az ún. holokauszt mértékét is kétségbe vonta.




Rönsch Budapesten, a cégbejegyzés szerint egy I. kerületi lakcímen él. Cége az orosz szerverről működtetett Migrantenschreck.ru oldalon árusítja a gumilövedékes fegyvereket.

Mario Rönsch a gumilövedékes fegyverek kereskedelmével nem sérti meg a magyar törvényeket, hiszen ezekkel lehet kereskedni hazánkban, igaz, ilyen fegyver közterületen nem viselhető, csak engedéllyel, Németországban azonban a kereskedés és a tartás is tiltott. Ugyanakkor a német hatóságok éles lőfegyverekkel kapcsolatban is vizsgálatot folytatnak, ezek kereskedelme és tartása csak külön engedéllyel lehetséges mindkét országban.




Azt azonban nem tudja a sok sejtetéssel élő Magyar Idők sem, hogy a német fegyverkereskedő mit keresett a Parlament látogatóktól elzárt erkélyén. Pál Gábor, a Jobbik kommunikációs igazgatója megkeresésünkre közölte, nem ismerik Mario Rönscht, képviselőik nem találkoztak vele. Mint mondta, teljességgel kizárt, hogy Vona Gábor bárkinek aláírta volna a beléptetési engedélyét.

A Magyar Idők azt írja, a beléptetés körülményei kapcsán közérdekű adatigényléssel fordul az Országgyűlés Hivatalához.

(Kuruc.info - Magyar Idők nyomán)

Frissítés: a Jobbik közleménye:

A Rönsch-ügyről

Nem képviselők, hanem a Jobbik két asszisztense fogadta tavaly tavasszal a Parlamentben a német Compact magazin kiadójának két vezetőjét, Kai Homilius kiadóigazgatót és Mario Rönscht, a hetilap marketingesét. A Magyar Idők állításaival ellentétben Vona Gábor egyáltalán nem ismeri és soha nem is találkozott Mario Rönschsel, valamint természetesen nem is hagyta jóvá a két német férfi beléptetését. Vagyis annyi történt, hogy a Jobbik két munkatársa megbeszélést folytatott egy német hetilap kiadójának vezetőivel. A Compact egyébként előszeretettel állítja be pozitív példaként a magyar kormány politikáját, a lap főszerkesztője a Demokratában méltatta Orbán Viktort, Schmidt Mária pedig interjút adott a Compact magazinnak. A Jobbik munkatársai nem tudtak és nem is tudhattak a találkozó előtt semmilyen Rönsch elleni eljárásról, ha a magyar hatóságoknak feladata lett volna, nyilván Kövér László őrsége sem engedte be volna őket az Országházba.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Korábban írtuk: Hazánkból rendeltek gumilövedékes fegyvereket az önvédelemre vágyó németek, de jól lecsaptak rájuk

Kapcsolódó: Orbánnak sikerült Terry Black szintjére süllyednie az Országgyűlésben