Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik alelnöke szerint a multinacionális cégeknek tett újabb kedvezmények helyett "minőségi magyar munkahelyeket" kellene teremteni. Z. Kárpát Dániel vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz-KDNP elárulta a magyar munkavállalókat. A Jobbik célja, hogy hozzák nyilvánosságra a multikkal kötött stratégiai szerződések minél több pontját, és vizsgálják felül a dokumentumokat, a kormány ugyanis a nemzetközi cégeknek hatalmas kedvezményeket biztosít, amelyeket a kkv-khoz kellene átcsoportosítani - fogalmazott a párt alelnöke.

Z. Kárpát Dániel szerint a multinacionális vállalatok lényegében kivonják magukat a közteherviselés alól, "ezermilliárdokat szivattyúznak ki az országból" adók megfizetése nélkül.

A politikus azt mondta, hogy egy nemzetközi cég 3,5-4-szer annyi munkahelyteremtési támogatáshoz juthat Magyarországon, mint egy kkv. Nem önmagukban a multikkal van a probléma, hiszen azok hasznot is hajthatnak, hanem a "teljes önfeladással" - szögezte le.

Az alelnök szólt arról, hogy a Jobbik a társasági adó csökkentésével egyetért, ugyanakkor sérelmezi, hogy az intézkedés csupán minimális könnyítést jelent a kkv-knak, miközben a kormány "horrorisztikus és indokolatlan" kedvezményeket biztosított a multinacionális vállalatoknak.

Z. Kárpát Dániel kiemelte: az Országgyűlésnek olyan keretszabályokat kell elfogadnia, amelyek megnehezítik a nemzetközi cégeknek magyarországi nyereségük külföldre "szivattyúzását". Az így keletkező költségvetési többletet át lehetne csoportosítani a kkv-khoz, amelyek "minőségi magyar munkahelyeket" hoznak létre - hangoztatta.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából