Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyre több településről csatlakozik Kerepes város felhívásához, amelyben felkérik az Országgyűlés elnökét, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az Országgyűlés közkegyelemben részesítse azokat, akik ellen a 2006 és 2010 közötti, „politikai ellenállásként értékelhető cselekmények miatt” indult büntetőeljárás.

2016. november 29-én Kerepes város önkormányzatának képviselő-testülete hozott elsőként döntést arról, hogy kéréssel fordul az Országgyűlés elnökéhez, valamint Magyarország államfőjéhez, hogy a megrendült társadalmi igazságérzet helyreállítása céljából tegyék meg a megfelelő lépéseket, és terjesszenek elő törvényjavaslatot annak érdekében, hogy az Országgyűlés törvényalkotás útján gyakoroljon közkegyelmet a 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban elkövetett, politikai ellenállásként is értékelhető cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások vonatkozásában. Kerepes város önkormányzata felhívással fordult az összes önkormányzathoz, hogy csatlakozzanak felhívásukhoz, és támogassák javaslatuk elfogadását.

A 2016 novembere óta decemberben elsőként csatlakozott Kunszentmiklós majd Sátoraljaújhely, idén pedig számos további település: Tiszavasvári, Sárospatak, Ásotthalom, Ózd, Cserháthaláp, Pomáz, valamint immár két budapesti kerület is, Újpest (IV. ker.) és legújabb csatlakozóként Erzsébetváros (VII. ker.).

Amennyiben egy település csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, a soron következő képviselő testületi ülésen egy testületi tag Kerepes város felhívását előterjesztve tud szavazást kezdeményezni a kérdésről. Kerepes város felhívása és az összes szükséges információ a város honlapján itt érhető el.

Korábban írtuk:

- Önkormányzatok Budaházyék mellett

- Franka Tibor a Hunnia-ügyről: Ha az igazságot kimondjuk, akkor ezen emberek szabadok

- Követendő példa: Kerepes városa is kiáll Budaházyék közkegyelme mellett

Kapcsolódó:

- Budaházy: Az amnesztia kérdéséről

- Újabb börtönlevél Budaházytól

- Gaudi: Miért szükséges a közkegyelem Budaházy Györgynek és 16 hazafi társának?





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából