Ugrás a cikkhez
Reklám

Meghosszabbította a bíróság a Magyar Nemzeti Arcvonal tavaly novemberben elfogott két tagjának előzetes letartóztatását, harmadik társuk esetében pedig, akinek eredetileg február 28-ig kellett volna börtönben maradnia, a Fővárosi Főügyészség indítványt tesz a kényszerintézkedés fenntartására.

A 39 éves jászberényi és 57 éves váci férfit 2016. november 15-n fogták el a Terrorelhárítási Közpőont kommandósai. Mindketten a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet tagjai voltak. Lakásaikon a rendőrség közlése szerint engedély nélkül tartott sörétes puskát, gépkarabélyokat, fegyveralkatrészeket, csaknem ötezer darab lőszert és robbanóanyagot találtak a rendőrök. A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője közölte: a bíróság három hónappal meghosszabbította mindkettőjük előzetes letartóztatását.

Harmadik társukat, egy 37 éves, szintén jászberényi férfit két héttel utánuk fogta el a TEK. A férfi ellen eredetileg csak lőfegyverrel visszaélés miatt indult eljárás, mert a házkutatásnál lefoglalt robbanóanyag-gyanús anyagról nem lehetett tudni, hogy milyen összetételű. Az igazságügyi vegyész-szakértő azonban megállapította, hogy robbanóanyagról van szó, így a férfit csütörtökön újabb bűncselekménnyel, robbanóanyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg. Az ügyészség az ő esetében is kezdeményezi a február 28-án lejáró előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly októberben, azután indított nyomozást a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjainak kézrekerítéséért, hogy a szervezet alapítója, Győrkös István Bőnyben megölt egy rendőrt. Eddig 17 ember ellen indítottak büntetőeljárást közösség tagja elleni erőszak és más bűncselekmények miatt. A gyanúsítottak körül hárman előzetes letartóztatásban vannak, egy férfi esetében a bíróság házi őrizetet rendelt el.

(M1)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából