Ugrás a cikkhez
Reklám

Reggel a 24.hu írt arról, hogy a Simonka György fideszes képviselőhöz köthető Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány Simonka családtagjaihoz köthető kft.-ket (köztük olyat, mely részt vett az alapítvány létrehozásában) hívott meg egy közbeszerzésre, így természetesen ők nyerték el a kb. 24 millió forintos pályázatot. A nyilvánvaló összeférhetetlenség ellenére a közbeszerzési hatóság csupán „kisebb, kiírási szabálytalanságok” miatt büntetett.

Szintén a mai napon a 60lap.hu hozta nyilvánosságra, hogy Szabó Zsolt, az NFM fideszes államtitkárának családja cégük révén csaknem 32 millió forint uniós és hazai támogatást nyert egy szuhai falusi szálláshely kialakítására. A helyiek szerint ezt az ingatlant csak Szabó és szűk köre használja, tehát a korrupciós eset pontosan ugyanolyan, mint Mondok József fideszes polgármester izsáki és karádi vadászkastélya esetében: a gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre szánt pénzt a fideszesek saját urizálásuk, kényelmük érdekében nemes egyszerűséggel lenyúlták - áll a Jobbik közleményében.

Vajon Orbán Viktor pártjában ki nem lopta meg még a népet tíz- és százmilliókkal? Ha a Jobbik a nép bizalmából kormányzati megbízást kap, nulladik lépésként egy Korrupcióellenes Ügyészséget fog felállítani, hogy az ilyen tolvajokat elszámoltassa - ígérik.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából