Ugrás a cikkhez
Reklám

Jogerősen is 20 év fegyházra ítélték a 23 éves "H.", azaz Horváth "Kis Feka" Ádámot. Orbán Viktor rejtett erőforrása 2015. május 19-re virradó éjjel Lenti-Mumorban lopni ment be egy idős magyar asszonyhoz, aki azonban tetten érte, ő pedig rátámadt, és meg akarta ölni.




A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint magánlaksértés miatt első fokon a Zalaegerszegi Törvényszéken tavaly augusztusban elmarasztalt "H." Ádámra kiszabott büntetést kedden a Pécsi Ítélőtáblán dr. Tóth Sándor tanácsa helybenhagyta.




A korábban már több alkalommal büntetett retek 2015. május 19-re virradóan a lenti-mumori Arany János utcában a szemközti szomszédjához ment be lopni. Előbb a nyári konyhában kutatott, és tojást, sört vett magához, majd átment a lakásba. Ott bort, kávét pakolt össze. A neszezésére felébredt az idős asszony és villanyt gyújtott, majd a konyhában tetten érte a tolvajt. A cigánybűnöző menekülés helyett rákiabált, pénzt követelt tőle, majd az elutasításra válaszul a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal legalább tízszer mért ütést a szobájába menekülő nő fejére.




Még azután is ütötte-rúgta, hogy áldozata a földre rogyott, csak akkor hagyta abba, miután a nő már elájult, és úgy látszott, nem él. Ekkor a szobában talált pénztárcából háromezer forintot vett magához, az összekészített enni-innivalókat festékes vödörbe pakolva vitte haza, és otthon elégette a véres ruháit. A néni nyílt koponyacsonttörést, életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot szenvedett.




Az első fokon hozott ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg vádlott és védője enyhítésért, illetve más minősítés, életveszélyt okozó testi sértés megállapításáért fellebbezett. Az ítélőtáblától kapott tájékoztatás szerint a fellebbezést a kedden tartott nyilvános ülésen elutasították, így maradt a 20 év szabadságvesztés.

(Zaol korrigálva)

Korábban írtuk:

- Ez a cigány kaszabolta össze a 85 éves magyar néni fejét egy húsvágó bárddal

- Nem Ártatlan Ádámka, hanem a fekete ruhás ember kaszabolta össze Hermina nénit - azazhogy mégis ő, de véletlenül





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából