Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik a Heineken termékekkel szembeni bojkottra kéri az embereket a védjegyvita miatt. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását.




Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát.

Magyar Zoltán elmondta, ebben a vitában már van egy uniós döntés, amely éppen a Csíki sörnek kedvezett. A Jobbikot meglepte, hogy a román bíróság figyelmen kívül hagyta ezt - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus a magyar néppel szembeni arrogáns lépésként hivatkozott a döntésre, és azt is szóvá tette, hogy a Heineken egy korábbi beadványában Székelyföld létezését is megkérdőjelezte.

Magyar Zoltán jelezte azt is, hogy támogatják Salamon Zoltán, a hungarikum bizottság erdélyi tagjának felvetését, miszerint legyen hungarikum a Csíki sör. Noha ez a román bíróság döntését nem írja felül, komoly jelzés lenne arra, hogy Magyarország kiáll a termék mellett - magyarázta.

A jobbikus politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre. Egy üveg Heineken vederbe öntésével szemléltette, mit javasol azoknak, akiknek otthon van készleten a sörből.

Frissítés: a Heineken "teljesen független" a Heinekentől

Mérlegelésre kéri a csatlakozókat a Heineken Hungária Zrt. üzemi tanácsa azt követően, hogy a jobbikos Magyar Zoltán a cég termékeinek bojkottjára kérte az embereket az Igazi Csíki Sörrel kapcsolatos romániai védjegyvita miatt.

A bojkottot kiváltó esemény "teljesen független" a magyarországi vállalattól, a mintegy ötszáz dolgozójától, a több ezer hazai vendéglátós és bolti partnerétől, beszállítóitól - közölte Patakiné Varga Emília, az üzemi tanács elnöke.

Hozzátette, hogy a felhíváshoz csatlakozók veszélyeztetik a cégcsoport magyarországi dolgozóinak munkahelyeit, és ezáltal a megélhetésüket.

A Heineken Hungária Zrt. az amszterdami székhelyű Heineken csoport tagja, Magyarországon Sopronban és Martfűn rendelkezik gyártóbázissal.

(MTI nyomán, kép: Béli Balázs/alfahir.hu)

2. frissítés: ezekről a sörfélékről van szó:



Olvasónktól





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából