Ugrás a cikkhez
Reklám

A következő két évben csaknem kétmilliárd forintot biztosít a kormány a zsidó vallási közösségek ingatlanfejlesztéseire. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.



A Rumbach Sebestyén utca 11-13. szám alatt álló zsinagóga homlokzata

Eszerint a kormány egyetért a zsidó vallási közösségek által a 2016-2020. évek között megvalósítani tervezett, kiemelt egyházi ingatlanfejlesztésekkel, beruházásokkal és programokkal.

A kabinet támogatja a zsidó vallási közösségek fejlesztéseit: a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításának folytatására az idén 1 milliárd, majd jövőre további 717 millió forintot biztosítanak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) számára; az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) számára az idén negyedmilliárd forintot biztosítanak a budapesti Bét Menachem Héber-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde gimnáziummal való bővítésére - adja hírül az MTI.

Kapcsolódó: Egy "nem zsidó magyar" küldeménye a zsidó zsidóknak

Korábban írtuk: Újabb zsidó iránymutatás: még mindig nem holokausztozunk eleget, a felelősségelhárítás kultúráját el kell felejteni





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából