Ugrás a cikkhez
Reklám

Információs adat megsértése bűntettének gyanújával a rendőrséghez fordult Tényi István az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú meghamisítása miatt. Ezt a bejelentéseiről, vizsgálatkezdeményezéseiről ismert Fidesz-tag mondta a Magyar Nemzetnek. Az ügy előzménye, hogy a miniszterelnök karácsony előtt interjút adott a Mediaworks megyei lapjainak, ám ezek közül a Fejér Megyei Hírlapba olyan mondatok kerültek, amelyek nem voltak az eredeti, központilag kiküldött Orbán-interjúban.

A bejelentést Tényi ismeretlen tettes ellen tette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. Mint elmondta, két okból érezte fontosnak, hogy a hatóságot megkeresse. Egyrészt furcsállta, hogy az RTL Klub híradójának beszámolója szerint az érintett Pannon Lapok Társasága (PLT) még nem fordult a rendőrséghez. Másrészt úgy gondolja, hogy bár Orbán Viktor körül állandóan forr a levegő, ez a történet nem róla szól, hanem egyfajta újságírói etikáról.

– Bármennyire is elégedetlen valaki Orbán Viktor politikájával, akkor sem illik egy interjút meghamisítani. A közvéleményt is tisztelni kell annyira, hogy a valóságot közöljék – indokolta.

Eredetileg a miniszterelnöki interjúban az szerepelt, hogy „Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét”, a hamisított változatban már azt is a mondat végére írták: „bár nem érdekelt minket”. Amikor pedig a kormányfő arról beszélt a nyomtatott lap cikke szerint, hogy nő az ápolónők fizetése, akkor egy eddig ismeretlen személy hozzáírta azt is, hogy „a kórházi hullák száma is emelkedik”. Az is csak manipuláció volt, hogy Orbán azt mondta volna: „A korrupciós vád mint politikai lejáratóeszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk.



Rákattintva nagyítható

Belső vizsgálat indult a Fejér megyei lapnál

Kázmér Judit, a PLT ügyvezetője azt mondta, belső vizsgálat indult az ügyben, részletes tájékoztatást későbbre ígértek. Arról sem tudott még információval szolgálni, egyik dolgozójuk írt-e a cikkbe, vagy külső támadás érte a számítógépes rendszerüket.

Az ominózus interjúban egyébként Orbán Viktor többek között arról beszélt, hogy azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert ő nem tűri, hogy ellopják. Arról viszont már nem kérdezték, hogy ha nem tűri a lopást, akkor például az hogyan fordulhatott elő, hogy bár az országos cigány önkormányzat (ORÖ) 1,6 milliárdnyi közforintot kellett volna hogy visszafizessen az Emberi Erőforrások Minisztériumának egy eredetileg uniós támogatás szabálytalan felhasználása miatt, ezt a kötelezettségüket gyakorlatilag elengedte a kormány. Ugyanis, mint ismeretes, az ORÖ-nek – több más, civilnek mondott, de a Fideszhez köthető szervezettel egyetemben – pluszpénzt ítéltek meg. Ez a cigány maffiánál 1,3 milliárd forintnyi „speciális támogatást” jelentett. De ez csak egy kiragadott példa a számos korrupciógyanús eset közül.

(MNO nyomán, képek: 444)

Frissítés: kirúgták a főszerkesztőt, a digitális főszerkesztőt, a lap felelős szerkesztőjét, a lapszerkesztőt és a digitális menedzsert

Egész napon át tartó kihallgatások után kedden este a Pannon Lapok Társaságának vezetése döntött az Orbán-interjú meghamisításának ügyében, és több embert kirúgtak a lap hitelének rontása és hanyagság miatt - írja a Veszprémkukac.hu. A portál információi szerint azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, valamint Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Úgy tudják, Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének szintén felmondtak.

A miniszterelnöki interjú minden, a Mediaworks által felvásárolt megyei lapban azonos szöveggel jelent meg, csak a Fejér megyei kiadást toldották meg négy félmondattal.

Az interjúba nem a fehérváriak írtak bele, hanem a veszprémi Napló egyik gépéről. Az Index úgy tudja, egy szabadságon lévő munkatárs gépén és felhasználónevével visszaélve nyúltak bele az interjúba abban a fázisban, mikor a szerkesztő már nem nézi át újra a szöveget, ami pár percen belül megy a nyomdába. Az egyik érintett a lapnak három ember kirúgását meg tudta erősíteni, azt mondta, munkaügyi pert indítanak.

(HVG nyomán)

A Szögi tanár urat holtában is gyalázó, a turult dögmadárnak nevező és kutyatáphoz hasonlító zsidó Klecskáról bővebben: Klecska Ernő fajvédő biboldó: Turul = kutyatáp, pörkölt-alapanyag, dögmadár





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából