1956. október 25-én a Kossuth téren eldördülő sortűznek több száz halálos áldozata volt. Ezeknek a hősöknek az emlékét gyalázta meg a XX. század két nagy pártja, a Fidesz és az MSZP azzal, hogy visszahozták az ’50-es évek szellemiségét. A Fidesz médiájának hazudozásaival idézte meg Rákosit, az MSZP pedig elődjéhez, az MSZMP-hez méltón viselkedett.

A szocialisták tegnap kivonultak a Parlament ünnepi üléséről, ezzel nemcsak 1956-ot, de az ülést megtisztelő lengyel és német méltóságokat is. A szocialista párt nemrégiben választmányi elnökhelyettessé választotta Barabás János egykori MSZMP KB-titkárt is, ami szintén a rendszerváltás megcsúfolása.

A bolsevik MSZP-s Havas Szófia 1956 hőseit fasiszta bűnözőknek, gyilkosoknak nevezte, amit szégyenszemre az orosz állami televízió is átvett. Havasnak nem ez az első ilyen botránya: 2008 márciusában kivonult a Fővárosi Közgyűlésből, amikor a testület a katyni áldozatokra emlékező emlékmű felállításáról döntött, 2008 júniusában pedig nemmel szavazott arra, hogy Mansfeld Péter ötvenhatos mártírról teret nevezzenek el.

A Jobbik felszólítja az MSZP-t, hogy tisztázza viszonyát 1956-hoz, számoljon el a múltjával, és ha nem hajlandó elismerni az ’56-os magyar forradalmat, akkor baloldali csatlósaikkal együtt távozzanak a magyar politikai életből.

Felháborítónak tartjuk, hogy 26 évvel a rendszerváltozás után az orosz állami tévében lemehetett egy olyan műsor, melyben Havas Szófia fenti szavait idézik. A Jobbik üdvözli a Külügyminisztérium lépését, miszerint behívatták az orosz nagykövetet. A Jobbik továbbá büntetőfeljelentést tesz Havas Szófia ellen a kommunista rendszer bűneinek tagadása miatt - írja közleményében Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője.