Ugrás a cikkhez
Reklám

Magyarország moldovai, kisinyovi nagykövetségét vezetheti 2017-től Dobolyi Alexandra volt szocialista EP-képviselő, a szabolcsi MSZP-elnök, Veres János felesége. Szeptembertől már a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötelékében készülhet a feladatra.




Nem ő az első baloldali, illetve balliberális ellenzéki kötődésű politikus, aki a Szijjártó Péter vezette KKM jóvoltából jut előrébb: a kormány támogatta Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es politikus jelölését a Demokráciák Közössége nevű szerezet főtitkári posztjára, Kóka János, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere diplomata útlevelet kapott tőlük.

Mile Lajos volt LMP-s képviselőt még Navracsics Tibor idején nevezték ki kolozsvári főkonzulnak.

Dobolyi 2007-ben osztotta meg a nyilvánossággal, hogy karrierje egy piacon indult. Mint mondta, ott találkozott Kovács Lászlóval, aki az édesapja gimnáziumi osztálytársa volt, és az ő segítségével került a külügybe.




2007-ben egy Wikileaks-távirat szerint így beszélt róla Foley nagykövet: „A 36 éves Dobolyi számos tekintélyes MSZP-s politikussal került romantikus kapcsolatba úgy Budapesten, mint Brüsszelben.” Aztán kiderült róla, hogy hivatalos önéletrajzában a diplomájával kapcsolatban hamis adatok szerepeltek, de a sikeres párton belüli kurválkodás átsegítette ezen is. (A mostani kinevezést vajon minek köszönheti?)




Végül a Veres János volt pénzügyminiszterrel éveken át folytatott titkos románca házassággal és gyermekáldással végződött, bővebben lásd a lenti kapcsolódó anyagokat. Izgatottan várjuk a híreket majd a kisinyovi kalandjairól...

(HVG - 444 korrigálva)

Frissítés: Jobbik-közlemény: Hány balliberális politikust szippant még fel a Bem rakpart?

Nem tudni, hogy a káderhiány, az ötlettelenség vagy a rendszerváltás közös elsikkasztásának élménye vezetett-e oda, hogy pár hét leforgása alatt a Fidesz már a második balliberális politikust guberálja ki a történelem szemétdombjáról és hozza vissza vezető állami pozícióba. Alig pár hete jött a hír, hogy a 2010-ben az elszámoltatás ígéretével színre lépő, azóta azonban azt rendre elszabotáló Fidesz-kormány külügyminisztere, Szijjártó Péter a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi intézmény élére jelöli az ex-SZDSZ-es Eörsi Mátyást, most pedig kisinyovi nagykövetnek az MSZP volt EP-képviselőjét, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter nejét, Dobolyi Alexandrát.

Szijjártó Péter kinevezési gyakorlata és káderpolitikája egy világos trenddé és rendszerré kezd összeállni, ami a volt szociálliberális tábor prominenseinek felszippantását célozza. Így utazhat máig diplomata-útlevéllel Kóka János volt SZDSZ-elnök, és így kapott állami kitüntetést a D-209-es ügynök Medgyessy Péter, vagy ezért maradhatott ljubljanai nagykövet 2015-ig Szent-Iványi István ugyancsak ex-SZDSZ-es vezető.

A Jobbik kormányra kerülése után felül fogja vizsgálni ezeket a kinevezéseket, és meg fogja tisztítani a diplomáciai állományt a szociálliberális körökhöz köthető politikai kinevezettektől - írja Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke.

Korábban írtuk:

- A makaói kiruccanás folyománya: Veres elhagyta a feleségét, s már Dobolyival gyártja a kis szocikat

- Az is egy WikiLeaks-táviratból derült ki, mekkora kurva az MSZP-s Dobolyi Alexandra

- Makaóban romantikázott Veres és Dobolyi - össze-vissza hazudoznak róla
- A mi pénzünkön utazgat egzotikus tájakra Veres János és macája

 





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából