Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik az igazság kiderítését és felelősségre vonást vár Orbán Viktor miniszterelnöktől az úgynevezett Voldemort-ügyben.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a kormányfő nem hívta vissza parlamenti képviselői tisztségéből a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot, miközben “buzgón kovácsbélázik”, és hasonló intézkedést vár a Jobbiktól.

Mint mondta, szeretnék tudni, hogy ki állította le a kormánypárti politikus tettenérését, s hogy ehhez volt-e köze Polt Péter legfőbb ügyésznek vagy az adóügyeket felügyelő Tállai András államtitkárnak.

A jobbikos politikus szerint a miniszterelnöknek azt is ki kellene derítenie, hogy kikkel játszhatott össze az uniós forráselosztással foglalkozó Miniszterelnökségen Mengyi Roland, aki szerinte önállóan nem készíthette elő az ügyletet.

Volner János felhívta a figyelmet arra: ennél a korrupciós esetnél 90 százalékot meghaladó volt a visszaosztás, míg általában “beérik a Fidesz-közeli résztvevők” 30-40 százalékkal is. Kérdés, hogy ez éves szinten milyen nemzetgazdasági károkat jelent – vetette fel.

(MTI)

Frissítés: ki nem találnák, mi a Fidesz válasza

A Fidesz szerint a Jobbik a mai napig Európa legnagyobb korrupciós botrányához falaz, és "a mentelmi jog mögé bújtatta Kovács Bélát". A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is hozzátette, hogy a Fideszben viszont zéró tolerancia van a korrupcióval szemben.

A közleményben a Jobbik alelnökének sajtótájékoztatójára reagáltak, amelyen Volner János szóvá tette, hogy Orbán Viktor kormányfő nem hívta vissza parlamenti képviselői tisztségéből a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot. A Fidesz-frakció azt írta: a Jobbikkal ellentétben a kormánypártban zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, és a miniszterelnök azonnal átfogó vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Mengyi Roland mentelmi jogáról a parlament dönthet, az eljárás már megkezdődött – tették hozzá. Helyesnek tartják, hogy a képviselő maga is kéri mentelmi jogának felfüggesztését, hogy együttműködve a nyomozóhatóságokkal tanúvallomást tehessen, mert fontos, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából