Ugrás a cikkhez
Reklám

Évekig irányította Vizoviczki László diszkóbirodalmának kommunikációját a Blikk egykori főszerkesztő-helyettese, Volly György, aki évek óta a Ferencvárosi Torna Club kommunikációs igazgatója.




Volly György 2012-ben került a Fradi kommunikációs vezetői székébe, még azt megelőzően, hogy Vizoviczkit és társait letartóztatták. Ekkor Vizoviczkinek is dolgozott, de, mint egyik leveléből kiderül, ezt jobban látta titokban tartani - írja az N1TV.

A birtokukba került e-mailek szerint Volly hozzáfért a diszkóbirodalom belső levelezőrendszeréhez, amire csak a főnököknek volt jogosultsága. Flyerz Admin néven többször is adott utasítást a dolgozóknak.

Az egyik levelét azután az emlékezetes eset után írta, amikor 2012. januárjában három, korábban a szigeten szórakozó fiatalt találtak eszméletlen állapotban a közeli HÉV-megállóban.

Ennél az esetnél Vizoviczkiék egy trükkel próbálták meg elterelni a gyanút a szigetes szórakozóhelyekről. Az N1TV birtokába került kihallgatási jegyzőkönyv szerint Varga István – Vizoviczki bizalmi embere – azt mondta az ügyészeknek: főnöke utasítására fecskendőket és liszttel töltött csomagokat szórt szét a HÉV-megállóban, amit másnap a fizetett rendőreik meg is találtak. Ezzel azt a látszatot akarták kelteni, hogy a fiatalok a megállóban vehették a drogot.




Volly György az eset után általános utasítást fogalmazott meg a dolgozóknak arról, ilyen esetekben mi a helyes eljárás. Volly a “Főnök” (Vizoviczki László – a szerk.) kérésére írta meg az utasítást arra az esetre, ha az MTI a diszkóbirodalmat érintő esetről ír. Volly leírja, mi a hivatalos útja a helyreigazítási kérelemnek, de a levél végén az is olvasható, hogy végszükség esetén Wéber Ferencet, az MTI belpolitikai szerkesztőségvezetőjét hívják közvetlenül. Volly a levélben meg is adja Wéber mobil elérhetőségét.




A Fradi jelenlegi kommunikációs vezetője egy másik, a diszkóbirodalom dolgozóinak szánt levelében pedig az UP! szórakozóhelyen történt drogbotrány – amikor több fiatal rosszul lett a ginától – helyes kommunikációját írta le. Akkor a külső szervező cégre tolták a felelősséget.




(Forrás: N1TV.hu)

Kapcsolódó: Vizoviczki bizalmasa: "Rogánnak minden évben négymilliót kellett vinni"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából