A budapesti székhelyű TANO Commerce Kft. lett a nyertes 1,134 milliárd forintos ajánlattal a pápai húsipari cégcsoport értékesítésére kiírt, tegnap zárult pályázaton. A TANO Commerce egy Brit Virgin-szigeteken bejegyzett társaság tulajdonában van, ügyvezetője pedig tajvani személy.




Elfogadta a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a pápai húsipari cégcsoportra beérkezett két ajánlat körül az egyiket – közölte a felszámoló társaság az MTI-vel. A TANO Commerce Kft. lett a nyertes 1,134 milliárd forintos ajánlatával, míg a másik pályázatot érvénytelennek nyilvánították, mert a 200 millió forintot ajánló pályázó nem igazolta az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó nettó vételi ajánlata szerinti fedezetet.

A nyertes TANO Commerce ajánlatában vállalta, hogy az 1,134 milliárd forintos vételárat a szerződéskötést követő harminc napon belüli megfizeti, és folytatja a Pápai Hús csoport tevékenységét. A vevő legalább 2018. december 31-ig fenntart 650 munkahelyet, vállalja továbbá a termelési volumen növelését, a nemzetközi értékesítési piacok visszaszerzését és növelését, a technológiai fejlesztést és a vertikális integráció fenntartását. A felszámoló szerint a TANO Commerce Kft. ajánlatának elfogadása biztosítja a törvényben előírtak teljesülését, vagyis azt, hogy működő üzemként kerüljön új tulajdonba a vagyon.

Cégnyilvántartási adatok szerint a tavaly létrehozott, budapesti székhelyű TANO Commerce Kft. a Primebase Group Limited nevű cég tulajdonában van, amelyet a Brit Virgin-szigeteken jegyeztek be. A TANO Commerce ügyvezetője pedig egy Liu Chi-Jen nevű személy, akinek külföldi tartózkodási helye Tajvanon van. Így a mostani értékesítési tranzakcióval a tavaly ellehetetlenült pápai húsipari csoport külföldi tulajdonba kerül - írja az Agrárszektor.hu.




Korábban írtuk: Vevőre találhat a pápai húsüzem