Ugrás a cikkhez
Reklám

Idén is zavartalanul ért véget a fővárosban a Budapest Pride fedőnevű provokáció. A szexuális fogyatékossággal élő emberek magamutogatása egyre növekvő nyilvános támogatást kap; a Nyitottak vagyunk kezdeményezésben minden eddiginél több ismert márka céges csapata vonul fel, de a szokásos nemzetközi hátszelet is magukénak tudhatják a betegségükkel a normalitást degenerációnak bemutató szerencsétlenek.




Tavaly állítólag 20 ezer ember vonult be a ketrecbe, idén is ennyi provokátort várnak a szervezők. A kordonokkal elzárt, kizárólag beléptetőkapukon keresztül elérhető menet az Andrássy út-Dózsa György út találkozásától indult négykor, és az Andrássyn, majd Nagymező utca - Bajcsy-Zsilinszky Endre út - Alkotmány utca - Kossuth tér útvonalon vonul végig. A kapuknál átnézik a táskákat, és ha valakinél van folyadék, biztonsági intézkedésként megkérik, hogy kortyoljon bele egyet - írja az Index.




A társadalom teljessége csak akkor valósulhat meg, ha a többségitől eltérő identitások nyílt vállalása nem jár megbélyegzéssel, ha senkinek nem kell titkolnia a személyiségének lényeges vonásait - állapította meg a Pride Fesztivált köszöntő levelében Székely László. Az alapvető jogok biztosa az idei Pride mottójára utalva azt írta, az "LMBTQ-emberek", ahogyan más kisebbségi csoportok is, a társadalom integráns és értékes szereplői.

Illúzióink persze ne legyenek, a nagy elfogadósdi legfőbb célja - mindamellett, hogy az egészségesek számára kötelezővé tegye a betegségben való gyönyörködést - a többségi, keresztény társadalom megbélyegzése és nevetségessé tétele, ha úgy tetszik, kirekesztése.

Ennek megfelelően így tették Augiász istállójává a magyarok fővárosát Sarlós Boldogasszony napján:













Akinek van hozzá gyomra, ide kattintva élőben is meggyőződhet minderről.

Frissítés: Idén már az őket védő kordon is az ellenségük

A budapesti Kossuth térre érve véget ért a XXI. Budapest Pride felvonulás szombat délután. Az LMBTQ ("leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer", magyarul buzi) fesztivál rendezvényének résztvevői beszédeket, majd zenés műsorokat hallgattak az Országház előtt.

Karlik Cintia, a Budapest Pride szóvivője beszédében megköszönte a résztvevőknek, hogy a félelem helyett az aktív kiállást, a szabadságot és a jogegyenlőséget választották és így szerinte már olyan erőt képviselnek, amivel számolni kell - derül ki az MTI összefoglalójából.




Arról az utópiáról beszélt: senki nem mondhatja meg, ki kiket tart a családjának, azt szerinte bárki szabadon megválaszthatja. Hozzátette, ezt üzeni a kormánynak és mindenkinek, "aki nem értette meg", hogy a család alapját nem egy férfi és egy nő házassága teszi le, hanem a szeretet és a kölcsönös tisztelet.

A magabiztos provokátoroknak nem tetszett a kordon

A szóvivő bírálta a rendőrséget, amiért kérésük ellenére kordonokkal biztosították a rendezvényt.

Az MTI tudósítói sehol nem találkoztak ellentüntetőkkel a felvonuláson. Semmilyen atrocitásra, füttyre, rendpárti bekiabálásokra nem került sor, mely figyelmeztette volna az aberráltakat tettük súlyára. Viszont szégyenszemre többen a környező házak ablakából szivárványszínű zászlókat lobogtatva üdvözölték a menetet.

A felvonuláson - amelyet "Velünk teljes!" mottóval hirdettek meg -, hat szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített nyitott platójú kamion mellett vonultak az résztvevők a Hősök teréről. Az emberek a kamionokon, illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva vonaglottak a dübörgő zenére. Az egyik kamion az Együtt párté volt.

Bevallottan politikai demonstráció

A felvonulók közt voltak az MSZP, a DK, az Együtt és a PM képviselői, a pártaktivisták közül többen pártzászlókat lobogtattak. Az MTI tudósítói látták a vonulók között Lendvai Ildikó volt MSZP-elnököt, Kunhalmi Ágnes budapesti szocialista elnököt, Szél Bernadettet, az LMP társelnökét és Bodnár Zoltánt, a Magyar Liberális Párt ügyvivőjét. A rendezvényen részt vesz Colleen Bell amerikai és Ilan Mor izraeli nagykövet is.








A fesztivál szervezői az MTI-t közleményben tájékoztatták arról, hogy becslésük szerint 20 ezer résztvevővel indult útjára a felvonulás, amelyben csoportként vonultak fel a pécsi, szegedi, debreceni, kecskeméti, miskolci és Zala megyei "LMBTQ-emberek" csoportjai. A menetben idén először lehetett látni a Budapest Pride-ot támogató futballisták csoportját, akik a sportban tapasztalható "homofóbia- és elnyomás" ellen hívják fel a figyelmet - állították közleményükben.

A szervezők hangsúlyozták: a "büszkeség ünnepe" mellett a Budapest Pride felvonulás jelentős politikai demonstráció is, amely láthatóságot ad a magyarországi "LMBTQ-embereket" érintő kérdéseknek és elutasítja azt a kirekesztő politikai-társadalmi közeget, amelyben "nincs következménye a vezető döntéshozók nyilvános buzizásának, ahol az "LMBTQ-embereket" nem kezelik teljes jogú állampolgárokként, ahol a kisebbségeket folyton láthatatlanságba akarják temetni".




Mint írták, remélik, hogy a - szerintük - évről évre növekvő tömeg végre rávilágít arra, hogy a Pride felvonulás "Budapest egyik legjelentősebb eseményévé" nőtte ki magát, amelynek sem résztvevőit, sem értékeit, sem üzeneteit nem lehet többé kordonok közé szorítani.

A Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményben bírálta a felvonulást, valamint a kormányt és a fővárost, hogy nem határolódtak el a rendezvénytől.

2. frissítés: "Az utolsó esély, hogy megérintsék a seggem"

"Az utolsó esély, hogy megérintsék a seggem! Vagy..." - a Jászai Mari téren sétálgatnak ilyen és ehhez hasonló szimpatikus fiú-lány-állatok - írja olvasónk.







(Kuruc.info; képek: Index, Origó, MTI)

Kapcsolódó:

- A ferde hajlam térnyerése (I. rész) - Az aknamunka évtizedei; zsidók, pedofilok és hedonisták

- Budapesti nagykövetségek a buzifelvonulás mellett: remélik, hogy a magyarok szépen fognak viselkedni

- A Pride-szervezők üzenete: "Szombaton várjuk szeretettel a papokat, lelkészeket!"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából