Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy 20 éves pakisztáni betolakodó késsel támadt meg és rabolt ki egy 19 éves magyar nőt tegnap este a fővárosban.

A bicskei táborból Budapestre keveredett férfi elvette a nő mobiltelefonját és pénzét is. Az esetet térfigyelő kamera rögzítette, így a támadót rövid időn belül elfogták.Jönnek a világ minden tájáról - elsőként a nőket találják meg (illusztráció)

Személyi sérülés nem történt.

A pakisztáni Zsohár-zsánerről kiderült, hogy a balkáni útvonalon érkezett hazánkba. Magyarországon menekültkérelmét elutasították, ennek ellenére szabadon kóvályoghat az országban és nőket rabolhat ki a magyar (?) fővárosban

Frissítés: Megnyugtató: hat hónapnál tovább nem lehet őket őrizetben tartani, ezért került a rabló a bicskei nyílt táborba

A férfi, aki ellen eljárás folyik, elvette a nő mobiltelefonját és pénzét is, az anyagi kár 44 ezer forint. Magyarországra érkezésekor tiltott határátlépés miatt elfogták, menekültkérelmét elutasították.

Hat hónap után nem lehetett tovább őrizetben tartani, ezért a bicskei nyílt táborban lett elhelyezve – mondta az M1 műsorában a miniszterelnöki főtanácsadó, Bakondi György, aki szerint a migráns feltehetően a továbbutazáshoz szükséges pénz akarta rablással megszerezni.

A pakisztáni férfi menekültügyi eljárás, politikai menedékjogának elbírálása közben követte el a súlyos bűncselekményt, ez is mutatja, hogy semmi köze nincs a politikai menekültekhez; Európa szívébe akart eljutni, és ebben akadályozták eddig a magyar hatóságok – hívta fel a figyelmet Bakondi György.

2. frissítés: A mecset közelében rabolt, a II. János Pál pápa téren fogták be

A Budapest VIII., Lujza és Magdolna utcák kereszteződésénél 2016. június 16-án éjfél előtt pár perccel, egy férfi késsel megfenyegetett egy 19 éves nőt, aki az erőszak hatására átadta értékeit, mobiltelefonját, fülhallgatóját és pénztárcáját. A férfi ezután elmenekült a helyszínről - számol be a rendőrségi közlemény az esetről.

A józsefvárosi rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították a rablót, akit 2016. június 17-én este fél hétkor a Budapest VIII., II. János Pál pápa téren elfogtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetése miatt indított eljárást a 20 éves W. A. ellen, akit őrizetbe vettek és indítványozzák előzetes letartóztatását.

Az eljárás során megállapították, hogy a pakisztáni állampolgárt tavaly szeptemberben a szerb-magyar gúnyhatáron fogták el határzár tiltott átlépése miatt, akkor idegenrendészeti őrizetbe került. Menekültkérelmet terjesztett elő, amit elutasítottak, az elutasítás ellen fellebbezést terjesztett elő.

(Híradó - Police.hu nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából