Ugrás a cikkhez
Reklám

Konferenciát szervez a "magyar" és az izraeli igazságügyi minisztérium hétfőn Budapesten Internethasználat és felelősség - Jogi eszközök az online gyűlöletbeszéd megfékezésére címmel - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap az MTI-nek.
A rendezvény célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a világháló veszélyeire, valamint áttekintsék, hogy az egyes személyek vagy nemzetek méltóságát sértő törekvésekkel szemben hogyan használhatók a jog eszközei - mondta Trócsányi László, hozzátéve: meghívására a konferencián részt vesz és nyitóbeszédet mond Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter.

Illúzióink ne legyenek, a magyar nemzet méltóságát sértő törekvésekkel szemben soha nem fognak fellépni a törvény erejével, a "jog eszközei" ebben az esetben csak a holobotocska szerepét játsszák el a rebellis gójok hátán táncolva. Kiegészülve esetleg egy kis extra-jogszolgáltatással az épp aktuálisan tenyészteni kívánt kisebbség/másság/színesség stb. javára. És igen, most is csak erről lesz szó.

De mit is várhatunk akkor, amikor egy magát nemzetinek és jobboldalinak tartó kormány igazságügyi minisztere az Európa - és ezáltal a világ - isteni rendjét megrengető, önnön mocskába fulladt egyenlősítő forradalmárok "vívmányait" tekinti zsinórmértéknek. A szaktárca vezetője ugyanis arról is szólt, hogy a "véleménynyilvánítás alkotmányos szabadsága" a polgári fejlődés egyik mérföldköve volt, a francia nemzetgyűlés által 1789-ben elfogadott emberi és polgári jogok nyilatkozatának vonatkozó rendelkezése ma is "zsinórmértékül" szolgál. Hozzátette: Magyarország ötéves alaptörvénye implementációjának, gyakorlatba ültetésének szempontjából is fontos, hogy áttekintsék a hazai mellett más államok gyakorlatát.

És hát valljuk be, mely állam joggyakorlatát lenne fontosabb "áttekinteni", zsinórmértékül használni, mint a zsidó terrorállamét.
Hát persze hogy a Kuruc.info nem tetszik nekik

És ha Trócsányi az IÁ (Izrael Állam) joggyakorlatáért áhítozik, nem is meglepő, hogy kihangsúlyozta: közismert, hogy a magyar közbeszédet mennyire mérgezik egyes portálok - köztük a Kuruc.info -, amelyek éppen a joggal visszaélve fejtik ki tevékenységüket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy egyes sérülékeny csoportok - például a gyermekek, fiatalok - milyen könnyen a világhálón rájuk leselkedő veszélyek áldozataivá válhatnak - fejtette ki a miniszter, finoman összemosva az igazság kendőzetlen kimondásának vágyát a pedofíliával. De ezek szerint már tanult is valamit izraeli kollégájától.Trócsányi, Köves, Mor

Igazságügyi miniszterek mellett bíráknak, ügyészeknek és a médiahatóság képviselőinek is kötelező a demokratikus fejtágítás

Elmondása szerint kettős céljuk van: fel akarják hívni a figyelmet a veszélyekre és a megoldás felé is lépéseket szeretnének tenni, ezért vesznek részt az igazságügyi miniszterek mellett bírák, ügyészek, a médiahatóság képviselői és jogtudósok a konferencián.

A helytartó közös érdeknek tekinti az ellenünk való harcot

Ilan Mor izraeli nagykövet azt mondta, a két ország közös érdeke, hogy harcoljanak a "gyűlöletbeszéd" ellen az interneten és a közösségi médiában. Ez konferencia nagyon fontos lépés ennek a szándéknak a megvalósításában - tette hozzá.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Ha komolyan gondolnák, itt már el is kezdhetnék harcukat a gyűlöletbeszéd ellen: "Trianon, nemnemsoha, hiszekegyhülyeség!" - a millások a Fidesznél is jobban megünnepelték a nemzetcsonkítást

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából