Ugrás a cikkhez
Reklám

Életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki még 1998-ban meggyilkolt egy helybeli taxisofőrt.

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A törvényszék döntött arról, hogy a negyvenéves férfi legkorábban harminc év letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra.

A vádirat szerint a férfi 1998. szeptember 15-én az akkor még fiatalkorú barátnőjével érkezett meg Szegedre, hogy továbbutazzanak a férfi szüleihez, akikről annyit tudtak, hogy egy Domaszék melletti tanyán élnek.

Taxival akartak továbbmenni, ám erre pénzük nem volt, így a férfi elhatározta, hogy akár gyilkosság árán is megszerzi a taxis pénzét, miután Domaszékre viszi őket.

Miután Domaszék külterületére értek, a férfi arra kérte a taxist, hogy kanyarodjon le a műútról egy földútra, és ott álljon meg.

Ezt követően a hátsó ülésen ülő vádlott egyszer csak elővett a táskájából egy kalapácsot, és fejbe ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált, ám a vádlott folytatta a taxis bántalmazását: kihúzta a gépkocsi elé, és addig ütötte, amíg a sofőr bele nem halt.

A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább huszonkét ütés érte.

A vádlott előbb átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt - mintegy négyezer forintot -, valamint a sofőr mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásban.

A holttestet hetekkel később aratók találták meg.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából