Ugrás a cikkhez
Reklám

Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy múlt heti ellenőrzés során, ugyanis az üzemben jelöletlen alapanyagok, ismeretlen gyártási idejű félkész- és késztermékek, valamint súlyos higiéniai problémák voltak - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A Nébih szakemberei a helyszínen megállapították, hogy az üzemben nem megfelelően takarították ki a termelő- és raktárhelyiségeket, amelyek ráadásul túlzsúfoltak voltak, valamint hiányoztak a higiénikus kézmosás és mosogatás feltételei.

Az üzemben lejárt, jelöletlen alapanyagokat tároltak, a raktárban a polcok és a csomagolóanyagok pedig egérürülékkel voltak szennyezettek. A vállalkozás több félkész- és készterméknél nem tudta igazolni a gyártás időpontját sem.

Az üzem, annak ellenére, hogy kiskereskedelmi tevékenységet is folytatott, online pénztárgéppel nem rendelkezett. Az eljárás során a hatóság 334 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból és semmisített meg, továbbá arra kötelezte a gyártót, hogy azon termékeit, amelyeknek még nem járt le fogyaszthatósági ideje, hívja vissza a kereskedelemből - olvasható a közleményben.

Az eljárás során feltárt problémák miatt a Nébih szakemberei a higiéniai hiányosságok kijavításáig felfüggesztették az üzem működését.

A vállalkozás az előírásoknak azóta eleget tett, így a megismételt hatósági szemlét követően folytathatta tevékenységét. Az üzem több százezer forintos pénzbüntetésre számíthat, emellett viselnie kell a megsemmisítés költségeit is - közölték.

Videó az ott talált állapotokról:

Feltűnt a kedves olvasónak valami szokatlan a fenti videó megtekintése közben?

Már amennyire szokatlannak számít Judapesten, hogy héber betűs ízesítőket használnak egy üzemben...



A képek nagyíthatók







Az eljárásban érintett cukrászüzem a kormany.hu oldalon található "jogsértési lista" alapján a zuglói Goldmann és Társa Kft. Az üzem és a kiskereskedelmi egységük is a Mogyoródi út 32. szám alatt található, egy nagy irodaház aljában: hadd egye a sok papírtologató gój az egérürülékkel ízesített flódnit...




A tulajdonosi háttér ismeretében már nem annyira meglepő, hogy máris folytathatják a tevékenységüket.

Érdekesnek találjuk az is, hogy a pár hónapja a szintén egy Nébih-vizsgálat miatt bezáratott Vári Cukrászda neve vírusként terjedt el a médiában (a tulajdonos, Vári Kinga egyértelműen jobboldali, de ettől még persze bűnhődjön, ha vétkezett), míg kóserék esetében ez valamiért nem történt meg. Mi ezennel eleget tettünk közszolgálati feladatunknak, pótolva a liberális sajtó diszkrét visszafogottságát.




(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából