Ugrás a cikkhez
Reklám

Heteken belül kiderül, a rendőrség szerint "milyen bűncselekményt követett el" az N1 TV volt operatőre, akiről tavaly szeptemberben azt állították a migránssimogatók, hogy Röszkénél elgáncsolt egy gyerekével a kezében futó apát (utóbb már a 444 is elismerte, hogy nem volt igaz), továbbá megrúgott két feléje rohanó agresszív fiatal megszállót.




Május 10-én lesz nyolc hónapja, hogy a Szegedi Járási Ügyészség eljárást indított László Petra ellen. Az operatőrt, akinek az esete bejárta világsajtót, többen is feljelentették. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a Híradó.hu-nak azt mondta, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz. Az aktát május 10-ig le kell zárniuk a rendőröknek, így legkésőbb akkor kiderül, hogy milyen címen folyik tovább a sáskajárás áldozatának meghurcolása.

A Btk. szerint garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, akkor maximum két évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A nyomozás részben azért tart ilyen sokáig, mert a rendőrségnek azt is tisztáznia kell, hogy, megállapítható-e a garázdaságnál súlyosabb bűncselekmény is.

Bevándorlóimádó "jogvédők" korábban arról beszéltek, hogy közösség tagjai elleni erőszakkal kellene megvádolni az operatőrt.

(Híradó korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából