Ugrás a cikkhez
Reklám

Hazugságokkal akarta eltussolni a csoportos erőszakolási ügyet Kiss László és két szintén úszó tettestársa, V. Lajos és L. László.



Kiss Lászlóról (jobbról a második) és L. Lászlóról (jobbra): elítélték őket nemi erőszakért

Az úszók csütörtökön lemondó szövetségi kapitányáról kedden a fullank.com és a privatkopo.hu internetes oldal nyilvánosságra hozta, hogy két ismerősével 1961-ben egymás után megerőszakoltak egy 18 éves lányt a margitszigeti sportuszoda területén.

Azóta több részlet napvilágot látott a bírósági ítéletből, amely a Blikk birtokába került. Így például az, hogy Zsuzsanna kétszer is elájult a támadás alatt, vagy hogy az erőszak után Kiss idegcsillapítót adott neki.

A lány feljelentése után egy nappal, július 8-án rendőrnő jelent meg a Nemzeti Sportuszoda igazgatójánál, aki felhívta az irodájába V.-t és L.-t. Amint V. kiszúrta a rendőrt, odaszólt L.-nek, hogy tagadjanak mindent, s később több hamis állítással próbálták igazolni, hogy az elkövetés időpontjában nem tartózkodtak a sportuszoda területén.

Az eltussolásban viszont Kissnek támadt a legvadabb elképzelése.

„Kiss László III. r. vádlott felvetette azt az ötletet, hogy későbbi kihallgatá­saik során mondják azt, hogy ... velük ugyan önként közösült, de 200 Ft-ot kért a közösülésért, és feljelentését azért tette meg, mert neki a 200 Ft-ot nem adták meg. Tény, hogy L. és V. vádlottak Kiss Lászlónak e javaslatát elvetették” – áll a dokumentumban, amelyben hangsúlyozzák, hogy volt lehetőségük az egyeztetésre. Korábban más források arról számoltak be, hogy 100 Ft-tal akarták elhallgattatni Zsuzsannát...

Mindez azért eshetett meg, mert az iratokból az is kiderült, hogy hibázott a rendőrség. Ugyan egymástól távol ültették le a vádlottakat a rendőrkapitányságon, de nem vigyázott rájuk őr, noha megtiltották nekik, hogy társalogjanak...

Ha ez nem lett volna elég, az átszállításukkor a felsőbb utasításokat nem tartotta be a kísérő, csak egy ideig felügyelte Kisséket a rabszállítóban, majd átült a gépkocsivezető mellé.

A csoportosan elkövetett nemi erőszakért Kiss László három év börtönbüntetést kapott, de húsz hónap múlva kiengedték. Folytathatta az úszást, az edzősködést és foglalkozhatott gyerekekkel.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából