Ugrás a cikkhez
Reklám

Ki ne hallott volna már olyan történetet, amikor a kórházban fekvő betegeket fosztják ki lelketlen gazemberek? Egy bátor nővérnek és egy nem kevésbé elszánt beteghordónak köszönhetően azonban a bu­dapesti Szent Imre Kórház betegei biztonságban lesznek ezentúl - írja a Blikk.

Az intézményben nem csak egy sima szarka fosztogatott, a Szent Imre tolvaja nem volt szégyellős, nagyban játszott. Beteghordónak adta ki magát, s még orvosi maszkot is tett a szája elé. Ettől egyrészt hivatalosabbnak tűnt megjelenése, másrészt pedig megnehezítette az azonosítását. A határozott fellépés, a fehér köpeny és a maga előtt nagy svunggal tolt tolószék megtette a hatását: mindenki bedőlt neki. Hosszú kórházi karrierje alatt zsákmányolt már aranyékszert, készpénzt és más értéktárgyakat, s úgy tűnt, szerencséje sosem hagyja el. De tévedett!



A rendőrségnél erélyesebben
– Több kórteremben is járt. Azt mondta a pácienseinknek, hogy CT-vizsgálatra kell vinnie őket, és kéri, hogy az értéktárgyakat, ékszereket egy lezárható zacskóba helyezzék be. Egy idős hölgy gyanút fogott, kijött faggatózni hozzá, hogy ki, és hova akarja őt vinni. Ez viszont már nekünk is feltűnt – mesélte a történteket Kálmán Krisztina nővér, aki azonnal akcióba lépett. Egyenruhásokat megszégyenítő határozottsággal és vehemenciával csípte nyakon a férfit. A tolvaj ki akart szabadulni a nővér fogásából, s teljes erőből kapálózott, de addigra odaért Mohai Levente beteghordó, aki a gaztevő másik karját is megragadta. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a tolvaj legalább 90 kilós, nem mondható éppen kistermetűnek. – Kollégám nevében is mondhatom, hogy féltünk, de véget akartunk vetni a kiszolgáltatott betegek kifosztásának – tette hozzá Krisztina.

Az intézmény ápolási igazgatója, Németh Miklósné Piroska büszke a bátor dolgozókra, akiknek hála egy időre biztonságosabb lett a Szent Imre Kórház.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte: a BRFK XI. kerületi kapitánysága szabálysértési eljárást indított a helyszínen őrizetbe vett férfi ellen.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából