Ugrás a cikkhez
Reklám

Zalaegerszeg: végrehajtásában jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték szerdán a járásbíróságon azt a 22 éves férfit, aki pedagógusra támadt és megütötte.




Az eset tavaly május 28­-án délelőtt kilenc órakor történt a megyeszékhelyen, a landorhegyi általános iskolában. Ide érkezett K. Medárd 29 éves nővére társaságában, mert az asszony ötödikes kislánya hazatelefonált neki, kérve, vigye be az otthon maradt ellenőrzőjét. Bár épp folyt a tanítás, az anya és testvére engedély nélkül felment az emeleti tanteremhez, majd a nő kopogás után belépett az osztályba, és közölte a tanárnővel, szeretne vele pár szót váltani. Az anya a nyitott ajtó előtt felelősségre vonta a tanárnőt a gyermekével szembeni szerinte méltánytalan bánásmód miatt, mire a tanárnő közölte, nem kívánja a beszélgetést folytatni, matematikaórát tart, keressék fel fogadóóráján, és visszatért az osztályba.

A férfi azonban újra benyitott a terembe, és a lábával akadályozta meg, hogy az ajtót a pedagógus becsukja. Az anya közben hangosan tovább elégedetlenkedett, és beszélni akart a tanárnővel, aki többször távozásara kérte őket. Igyekezett az ajtót is becsukni, ám ekkor a "fiatalember" a gyerekek szeme láttára jobb tenyerével megütötte a tanárnő vállát, és azt kiabálta: mit képzel magáról?

A kiérkező rendőröknek K. Medárd először azt hazudta, a pedagógus ütötte meg, ő csak védekezett, majd miután közölték vele, előállítják a kapitányságra, bocsánatot kért.

Szerdán dr. Seruga Teodóra bíró kérdésére tagadta bűnösségét. Állította, a pedagógus erővel akarta őt eltávolítani az ajtóból, eközben tolta el a tanárnő kezét. Szerinte a jelenetet nem láthatták a gyerekek, akik közül egyébként többen elsírták magukat, annyira megijedtek az inzultustól. Később pedig tanúvallomásukban megerősítették a tanárnő által elmondottakat.

Öccsénél színesebben adta elő a történteket az anya, aki – miután a bíró figyelmeztette a hamis tanúzás következményeire – nem kívánt mentességi jogával élni.

Szerinte a tanárnő azt kiabálta, takarodjanak, és kilökte a teremből az öccsét, aki nem nyúlt hozzá. Emellett még olyan részletekről is beszámolt, amelyek a testvére szavaival sem vágtak egybe.

K. Medárdot korábban lopás miatt ítélték el, és próbára bocsátásának ideje az inzultuskor még nem járt le. A járásbíróság a visszaesőnek minősülő "fiatalembert" közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért másfél év börtönre ítélte, ennek végrehajtását azonban 3 esztendőre felfüggesztette.

Az anya ellen a hamis tanúzás miatt büntetőeljárás indul.

(Zaol nyomán)

Frissítés: helyreigazításra kényszerülünk

Ugyanis, mint az alábbi tényfeltáró bejegyzésben is olvashatjuk, a rasszista magyarok miatt történt ez a sajnálatos eset is (akárcsak az összes többi), hiszen a szegény cigány családot csapdába csalták...




Korábban írtuk: Elrettentés a javából: legrosszabb esetben is csak felfüggesztettre számíthatnak a tanárverő cigányok





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából