Ugrás a cikkhez
Reklám

A Párbeszéd Magyarországért és a párt ifjúsági szervezetének aktivistái kedden kidöntöttek, majd elástak egy olyan követ a Pest megyei Tök település melletti erdőben, amelyen nyilaskeresztek is láthatók voltak. Feljelentést tesznek az ügyben – közölték a magyarellenes párt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.




Barabás Richárd elnökségi tag azt mondta, hogy minden év február 11-én zajlanak a kitörés napja nevű megemlékezések, amin "újnáci szervezetek" szoktak részt venni, a "botránykő" pedig egy ilyen túra útvonalán állt. Hozzátette: ezeken a rendezvényeken rendszeresen megjelenik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, "ami a Jobbikhoz erősen köthető", és az emléktúrán tavaly részt vett a jobbikos Novák Előd is.



Életükben először végezhettek fizikai munkát - ha rajtunk múlna, sokkal több alkalmuk lenne rá

Tordai Bence szóvivő elmondta: az ügyészséget arra kérik, derítse ki, kik állították fel a követ. Pintér Sándor belügyminisztert felszólította, gondoskodjon arról, hogy a követ ne lehessen újra visszahelyezni, a Jobbik elnökét pedig arra kérte, tisztázza pártja viszonyát ezekhez a szervezetekhez.



Ezért kár volt gettóban kímélgetni a fajtájukat

Kérdésre úgy nyilatkozott: minden önkényuralmi jelkép használatát elítélik, függetlenül attól, hogy azok mely diktatúrákhoz kapcsolódnak, de véleményük szerint a jelenlegi magyarországi politikai helyzetben "a szélsőjobb jelent valós veszélyt". Egyelőre nem a vörös csillag veszélyezteti a magyar társadalom békéjét, nem szélsőbaloldali, nem sztálinista, hanem újnyilas meneteléseket lehet Magyarországon látni – fogalmazott Tordai Bence.



Meggyalázva

(MTI nyomán)

Frissítés: "Menjetek a pokolba, mocskos szemét zsidó liberálfasiszták!" - mondták az emlékműgyalázóknak a jobb érzésű magyarok (némileg helytelenül használva a fasiszta fogalmat):

Ha esetleg Ön is szeretné megosztani velük a véleményét, Facebookon a képeikre kattintva érhetők el (előbbihez be kell jelentkezni):




(Ricsike nem kicsit gondolja komolyan a fentit - romantikus képgaléria róla itt.)




Friss: Visszaállították az 1945-ös kitörés hőseinek emlékkövét





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából