Ugrás a cikkhez
Reklám

A Brit Nemzeti Párt korábbi elnöke szerint az Iszlám Állam polgárháborúba taszítja Nyugat-Európát a következő pár évben, így Nick Griffin szerint az embereknek Magyarországra, Lengyelországba vagy Oroszországba kell költözniük.

A volt EP-képviselő szerint a Nyugatot elpusztította a liberalizmus, a kereszténység túlélésének záloga szerinte egyedül Kelet-Európa lehet, hiszen az al-Kaida vagy az Iszlám Állam polgárháborúba taszítja Nyugat-Európát a következő pár évben. A Brit Nemzeti Párt egykori elnöke azt mondta, az embereknek nincsen más választásuk, Magyarországra, Lengyelországba vagy Oroszországba kell költözniük.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ugyanakkor nem kell tömeges áttelepüléstől tartani Nyugat-Európából.

„Magyarország esetében az itt élő muzulmánok a lakosság 0,3 százalékát teszik ki, döntő részük itt végezte az egyetemet, magyarral házasodott, és a felső-középréteghez tartozik. Oroszország esetében egy nyugati rendkívül nehezen tud akklimatizálódni, és az orosz déli határnál 20 millió szunnita él” – fogalmazott.

Szerinte a Brit Nemzeti Párt egykori elnökének abban viszont igaza van, hogy az Iszlám Állam háborúba taszítja Nyugat-Európát, ugyanis meghirdette háromlépcsős stratégiáját. Első lépésben kalifátust akarnak létesíteni a muzulmán világban, majd maguk alá kívánják gyűrni a világ terrorszervezeteit, a harmadik céljuk pedig, hogy a világ minden országában legyen olyan emberük, aki utasításra azonnal robbant.

Azt is mondta, 1000 bejött migránsból legalább 1 képzett terrorista van. Mivel tavaly 1 millió 600 ezer migráns érkezett, ez 1600 képzett terroristát jelent. Nyugat-Európa erre nincs felkészülve - tette hozzá.

Nógrádi György szerint az Iszlám Államot minél előbb szét kell verni.

A megsemmisítésnek azonban van egy komoly akadálya: a túlélők megindulnak Oroszország és Európa felé, ahol újabb merényleteket fognak végrehajtani, mi több, már most világszerte több gócpontjuk van, ahol a migránsok második és harmadik generációs leszármazottjai aktív tagjai az IÁ-nak – mondta Gálik Zoltán egyetemi docens.

„Nem is közvetlenül a mostani bevándorlási hullám indította el ezeket a folyamatokat, bár kapcsolódnak hozzá veszélyfaktorok, de a korábbi bevándorlási hullámból, és a mostani, európai országokon belül a többgenerációs bevándorlók gyermekei azok, akik elkövettek bizonyos merényleteket”- hangsúlyozta Gálik Zoltán.

Griffin annyira borúlátó hazája jövőjét illetően, hogy kisebb kolóniát hozna létre Kelet-Európában, hogy megmentse a nyugati civilizációt. Szakértők szerint azonban ez hosszú távon nem megoldás, az Iszlám Elleni harc ugyanis csak összehangolt földi és légicsapásokkal együtt lehet eredményes.

(Kossuth Rádió)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából