Ugrás a cikkhez
Reklám

Ha nem, akkor miért diszkriminálja a Miskolci Napló két miskolci körzet jobbikos képviselőjét? – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán és Szilágyi Szabolcs.



Pakusza Zoltán és Szilágyi Szabolcs

A Jobbik két egyéni győztes önkormányzati képviselője tudni szeretné, hogyan lehetséges, hogy még a Fidesz bukott országgyűlési képviselője, Sebestyén László véleménye is megjelenik a közpénzből működő újságban, annak ellenére, hogy jelenleg semmilyen közjogi funkciót nem tölt be, mindössze pártfunkcionáriusként tart sajtótájékoztatót. Ugyanakkor a törvényesen, az emberek akaratából megválasztott két jobbikos területi képviselő nem jelenhet meg.

A nemzeti ellenzék képviselői elmondták, megválasztásuk óta számszerűen 47 alkalommal tartottak sajtótájékoztatót vagy küldtek sajtóközleményt a miskolci közmédiának, amely azonban szinte egyikről sem tájékoztatta a lakosságot a megyeszékhely lapjában.

Hozzátették azt is, különösen visszásnak tartják az elhallgatást, mivel az újságot a miskolci emberek adóforintjaiból finanszírozzák. Ha úgy tetszik, az avasi és a perecesi adófizetőket diszkriminálják ezzel, hiszen bár ők is hozzájárulnak adóforintjaikkal az újsághoz, mégsem olvashatnak benne semmit megválasztott képviselőik munkájáról, hangsúlyozta Pakusza és Szilágyi.

A képviselők végezetül felszólították a MIKOM vezetését: hozzák nyilvánosságra a nyilvánvaló mellőzés okait, a jövőben pedig tartsák tiszteletben a választók akaratát, és mérjenek egyforma mércével.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából